ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
kyriaki bazargianni diaitologos diatrofologos

Κυριακή Μπαζαργιάννη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc.

Σπουδές

Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 2010 με βαθμό πτυχίου 7,27 "Λίαν Καλώς". Συνέχισα τις σπουδές της στη Μ. Βρετανία στο πανεπιστήμιο του Chester συμμετάσχοντας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: Master of Science (ΜSc) in Exercise and Nutrition Science (Επιστήμη της Άσκησης και της Διατροφής). Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησα την πειραματική πτυχιακή εργασία που αφορούσε τον προσδιορισμό συστατικών σε παρασκεύασμα από πρωτόγαλα, ενώ κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Chester, πραγματοποίησα τη διατριβή μου με το θέμα: Υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής και Δείκτης Μάζας Σώματος σε ελληνικό πληθυσμό.

Απασχόληση

Από το 2010 έως και σήμερα, αναλαμβάνω την παρακολούθηση ατόμων και τον αντίστοιχο σχεδιασμό διαιτολογίων για φυσιολογικές και μη καταστάσεις, με έμφαση στα αθλητικά προγράμματα διατροφής. Παράλληλα αναλαμβάνω κατά διαστήματα την παρακολούθηση ερασιτεχνικών και επαγγελαματικών αθλητικών ομάδων ως επιστημονικός συνεργάτης Διατροφής σχεδιάζοντας ατομικά προγράμματα διατροφής για τους αθλητές.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής για την ενημέρωση ειδικών πάνω σε νέες μελέτες και εξελίξεις. Παράλληλα εργάστηκα ως καθηγήτρια Διατροφής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικό όμιλο ΙΕΚ στην Θεσσαλονίκη, διδάσκοντας μαθήματα συσχετιζόμενα με βασικές αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας, Αθλητικής Διατροφής, Διατροφής και Αισθητικής κ.α Παλιότερα δε, έχω εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Γενικό νοσοκομείο του Κιλκίς όπου συμμετείχα στη σύνταξη του εβδομαδιαίου προγράμματος σίτισης του νοσοκομείου καθώς και στο σχεδιασμό διαιτολογίων τόσο για φυσιολογικές καταστάσεις όσο και για ειδικές παθήσεις.

Κατάρτιση

Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχω παρακολουθήσει μια σειρά πανελληνίων και πανευρωπαϊκών συνεδρίων Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και Αθλητικών Επιστημών.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μου κινεί το ενδιαφέρον να εξερευνώ καινούριους τόπους και μέρη, και να γεμίζω τις μπαταρίες μου κατ αυτόν τον τρόπο. Διαβάζω βιβλία κάθε περιεχομένου, εστιάζοντας περισσότερο στην προσωπική ανάπτυξη. Στον ελεύθερο μου χρόνο, επιδιώκω να φροντίζω το σώμα μου, άλλοτε αφιερώνοντας κάποιες ώρες στο γυμναστήριο και άλλοτε περπατώντας.

Συγγραφική δραστηριότητα

Αρθογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχω συγγράψει το βιβλίο <<Πιάτο μου Πιατάκι μου: Διατροφικά μυστικά ομορφιάς>> της σειράς medNutrition wellness σε συνεργασία με την αισθητικό - κοσμητολόγο Γεσθημανή Βαφειάδου, του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται σύντομα. Το βιβλίο αυτό έρχεται να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν στο πώς μια ισορροπημένη και σωστά δομημένη διατροφή, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για ένα υγιές δέρμα και ένα υγιές σώμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6906422833