ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
amalia parlama diaitologos

Αμαλία Παρλαμά

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
28551 Προβολές

Σπουδές

Οι γνώσεις και οι σπουδές μου στο αντικείμενο της διατροφής ξεκίνησαν στην τάξη της Β’ Λυκείου καθώς το μάθημα ειδικότητας, ήταν το μάθημα της διατροφής. Τα φοιτητικά μου χρόνια με βρήκαν στην όμορφη Σητεία Κρήτης, στο τμήμα ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας και αποτέλεσαν σημείο σταθμό για την προσωπική μου αλλαγή πάνω στις διατροφικές συνήθειες. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με την πτυχιακή εργασία με θέμα : "Διατροφικές συνήθειες σπουδαστών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" η οποία περιείχε έρευνα που αφορούσαν τις διατροφικές συμπεριφορές των σπουδαστών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου.

Πραγματοποίησα την πρακτική άσκηση, στην Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής με επικεφαλή τον κ.Αντώνη Καφάτο, σε ευρωπαϊκές έρευνες Helena study και DioGenes study , μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες εφήβων ,καθώς και τις διατροφικές συνήθειες σε παχύσαρκες οικογένειες αντίστοιχα.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιώ επισκέψεις κατ’οίκον ,με απόλυτη επαγγελματικότητα, προσοχή και εξατομίκευση στον κάθε πελάτη. Αφουγκράζομαι με προσοχή τις ανάγκες του και τα «θέλω» του, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω συναναστραφεί με πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες ανθρώπων καθώς τα πρώτα χρόνια της εργασίας μου, με βρήκαν σε μεγάλο κέντρο αισθητικής στην πόλη του Ηρακλείου και στην συνέχεια σε μεγάλο γυμναστήριο της πόλης μου. Μπορώ πλέον να αντιλαμβάνομαι πιο εύκολα τις ανάγκες του κάθε ενός ξεχωριστά και αυτό είναι που με κάνει να γίνομαι καλύτερη.

Μου αρέσει να βασίζω τα διατροφολόγια αλλά και τις διατροφικές συμπεριφορικές αλλαγές, πάνω στη Μεσογειακή Διατροφή και ιδιαίτερα στην Κρητική Διατροφή, που την ασπάζεται όλη η οικογένειά μου, με πολύ μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.

Αναλαμβάνω διατροφολόγια δομών σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους, πραγματοποιώ επισκέψεις στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής μου, συζητώντας και παίζοντας με τα παιδιά.

Κατάρτιση

Η ενημέρωση, η έρευνα, οι εξελίξεις στον τομέα της διατροφής, ανανεώνονται συνεχώς και προσπαθώ να ενημερώνομαι σωστά από έγκυρες πηγές.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες, με το πιο πρόσφατο να είναι το webinar από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ…ΑΛΛΙΩΣ». Με ενδιαφέρουν κυρίως οι ριζικές αλλαγές των διατροφικών συνηθειών, οι εξελίξεις στην παιδική διατροφή, η υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής αλλά και τα οφέλη όλων των παραπάνω.

Ενδιαφέροντα

Τα τελευταία χρόνια με ενθουσιάζει πολύ να δημιουργώ συνταγές οι οποίες βασίζονται στα πολύ απλά και θρεπτικά υλικά, ιδανικά για σνακ, μαζί με τη βοήθεια των δυο παιδιών μου, της Αριάδνης και του Παναγιώτη, τα οποία είναι η πηγή της έμπνευσής μου!

Αγαπώ τις πεζοπορίες στη φύση, έχω υπάρξει για πολλά χρόνια εθελόντρια προσκοπικής κίνησης και χαλαρώνω παίζοντας πιάνο – τις ώρες που με αφήνουν τα παιδιά- καθώς κατέχω το πτυχίο πιάνου από το 2012.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηράκλειο Κρήτης
6974710179