Δελτία Τύπου

Το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών διοργανώνει και υλοποιεί το καινοτόμο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πέρα από τα όρια της δίαιτας"

30 Σεπτεμβρίου 2015
5178 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kentro psixologikwn efarmogwn 1

Το πρόγραμμα απευθείνεται κατ' αποκλειστικότητα σε Διατροφολόγους- Διαιτολόγους που ασχολούνται και με περιστατικά χρόνιας παχυσαρκίας.

Αντικείμενο-Σκοπός: Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο να παρέχουν παράλληλα με τις διατροφικές οδηγίες,συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιόντας εξειδικευμένες τεχνικές απο το χώρο της Ψυχολογίας. Απώτερος σκοπός η διαφοροποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του πελάτη/ασθενούς.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή, στους εκπαιδευόμενος Διαιτολόγους, εξειδικευμένης ψυχοεκπαιδευτικής γνώσης σε θέματα που αφορούν την παχυσαρκία, καθώς επίσης και της ευαισθητοποίησης τους στα ψυχολογικά θέματα της παχυσαρκίας, προκειμένου να τους ενισχύσει στο έργο τους και να συμβάλλουν θετικά στην αντιμετωπισή της.

Στόχος-Αποτέλεσμα: Ο πελάτης /ασθενής αποκτά μια νέα όπτικη για τα αίτια της παχυσαρκίας.
Εκπαιδεύεται προκειμένου ν αλλάξει τη στάση του απέναντι στο φαγητό και στον τρόπο διατροφής του. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του. Βελτιώνεται η εικόνα του σώματος του κ.α Επιτυχάνει μείωση του βάρους του σώματός του χωρίς να αισθάνεται ότι είναι σε πρόγραμμα "δίαιτας". Ο/Η Διαιτολόγος αισθάνεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία/τεχνικές και ενισχύεται ο ρόλος του/της.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 Θεματικές ενότητες, Θεωρητική κατάρτιση, Εποπτεία σε περιστατικά και τις Βασικές αρχές και Τεχνικές της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας. Η εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Χρονική Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 60 ώρες.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη 20:30-22:30
Διάρκεια Προγράμματος: 10 Νοεμβρίου 2015- Μαίος 2016

Παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Για πληροφορίες επικοινωνείστε με τη γραμματεία του Κέντρου καθημερινές 11:00-19:00