Συνέδρια

Η ενδοσκόπηση στη γαστρεντερολογία

της Όλγας Δέδε
06 Απριλίου 2016
15465 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Η ενδοσκόπηση στη γαστρεντερολογία

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το 6ο και τελευταίο στρογγυλό τραπέζι που παρακολουθήσαμε στην 11η Εκπαιδευτική Συνάντηση του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ με θέμα "Εξελίξεις στην Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία" είχε να κάνει με τη μέθοδο της ενδοσκόπησης σαν μέσο διάγνωσης ή θεραπείας. Η 11η Εκπαιδευτική συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Royale Olympic, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Η θεματολογία ξεκίνησε με την ομιλία του Γεώργιου Αναγνωστόπουλου, Γαστρεντερολόγου, με θέμα "Προκαρκινικές καταστάσεις στομάχου. Ο ρόλος της ενδοσκόπησης". Όταν η διαδικασία της ενδοσκόπησης γίνει σωστά μπορεί να προληφθεί με επιτυχία ο καρκίνος του στομάχου και να γίνεται η απαραίτητη παρακολούθηση για τη διασφάλιση της υγείας του ενδιαφερόμενου. Αναλυτικά για το ρόλο της ενδοσκόπησης θα ενημερωθείτε στο παρακάτω video.

Η ποιότητα της ενδοσκόπησης κρίνεται απο το αποτέλεσμα και απ' το αν τελικά υπήρξε η σωστή διάγνωση και θεραπεία για την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών της νόσου. Την ομιλία με θέμα "Δείκτες ποιότητας στις ενδοσκοπικές πράξεις" απο τον Χ.Κωνσταντακάκη απο το τμήμα Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Η επόμενη ομιλία είχε θέμα "Τεχνικές αφαίρεσης μεγάλων πολυπόδων παχέος εντέρου". Η σωστή αφαίρεση γίνεται μετά απο αξιολόγηση των κινδύνων και των κλινικών ενδείξεων όπως αναφέρει ο Στέφανος Μπασιούκος, Γαστρεντερολόγος- Επεμβατικός Ενδοσκόπος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση του.

Η τελευταία ομιλία του 6ου τραπεζιού είχε θέμα "Το μέλλον στην ERCP (Εκπαίδευση, πρόληψη επιπλοκών,υλικά/τεχνικές, κύρια πεδία έρευνας)" Για να αυξηθεί το ποσοστό επιτυχίας της ERCP χρειάζονται οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι ιατροί, σωστός εξοπλισμός και 24ωρη παρακολούθηση του ασθενή, όπως αναφέρει στην ομιλία του Κωνσταντίνος Θωμόπουλος Γαστρεντερολόγος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος