Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Εξελίχθηκαν οι εβδομαδιαίες καταγραφές του medNutrition για τη βελτιστοποίηση της υπηρεσίας σας!

10 Ιανουαρίου 2019
18300 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
evdomadiaies katagrafes ana ta xronia

Η διακόσμηση ενός διαιτολογικού γραφείου και ο επαγγελματικός εξοπλισμός του (μέτρηση σύστασης σώματος και βασικού μεταβολισμού), είναι σημαντικές παράμετροι σε μια ολοκληρωμένη διαιτολογική συμβουλευτική.

Είναι ωστόσο εκεί που πρέπει να επικεντρωθεί ένας συνάδελφος και να επενδύσει πολλά χρήματα; Κατ΄εμέ όχι αν υπάρχουν περιορισμένοι οικονομικοί πόροι… Αυτό που θα δημιουργήσει πολλούς ευχαριστημένους πελάτες, είναι η τεκμηριωμένη και κατανοητή επικοινωνία σας καθώς και τα αποτελέσματα.

Για να αποφύγω οποιαδήποτε παρεξήγηση κι εγώ ο ίδιος προσωπικά κατέχω εξοπλισμό που κάνει τις παραπάνω μετρήσεις. Αν ωστόσο, παρατηρήσετε καταξιωμένους συναδέλφους στον χώρο μας (για πολλές δεκαετίες), αυτό που τους ξεχώρισε είναι οι γνώσεις και η συμβουλευτική προς τους πελάτες τους, ανεξάρτητα με την τμηματική ανάλυση, το σπλαχνικό λίπος, κοκ που πραγματοποιούν.

Σε αυτό το σημείο επικεντρωθήκαμε κι εμείς ως medNutrition και θελήσαμε να δημιουργήσουμε εργαλεία οικονομικά, που κάνουν τη διαφορά ανάλογα με το ποιος τα διαχειρίζεται!

Χρήσιμο τόσο για ένα διαιτολογικό γραφείο όσο και για κατ΄οίκον επισκέψεις, η εβδομαδιαία καταγραφή τροφίμων λύνει τα χέρια κάθε διαιτολόγου

Κατά πόσο έχει αλλάξει η μορφή της όλα αυτά τα χρόνια; Η πρώτη μας σκέψη ξεκίνησε το 2013, ενώ μέχρι και σήμερα την εξελίσσουμε διαρκώς και την επανατυπώνουμε με βάση τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις. Πάμε να κάνουμε μαζί μία αναδρομή από την πρώτη μας εβδομαδιαία καταγραφή…

2013 – Δυστυχώς έχει εξαντληθεί

Πώς ξεκίνησε όμως; Το πρώτο ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων ήταν ένα δισέλιδο έντυπο, όπου μπροστά είχε τα πεδία συμπλήρωσης των γευμάτων από τον πελάτη μας ενώ στην πίσω σελίδα είχε επιλογές τροφίμων για κάθε διαφορετική ομάδα...

hmerologio katagrafis 2013 blog

 

2014 – Έχει εξαντληθεί επίσης…

Με τη συμβολή του συναδέλφου Δημήτρη Μπερτζελέτου, προστέθηκαν ως διαφορετικά group οι διατροφικοί και αθλητικοί στόχοι, καθώς και για πρώτη φορά μπήκαν τρεις ημερήσιοι διατροφικοί στόχοι και δύο εβδομαδιαίοι!

hmerologio katagrafis 2014 blog

 

2015 – Με περιορισμένα μόνο τεμάχια!

Το 2015 «πιάσαμε» τους συναδέλφους που έκαναν 15νθήμερα προγράμματα διατροφής και ήθελαν οι πελάτες τους να παίρνουν ένα χαρτί και για τις δύο εβδομάδες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μας την ζητάτε μέχρι και σήμερα! Στην πίσω σελίδα επομένως προβάλλεται και πάλι η καταγραφή. Λόγω της οικονομικής κρίσης μάλιστα, βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί αυτές οι συνεδρίες συγκριτικά με τις εβδομαδιαίες.

hmerologio katagrafhs 2015 blog

 

2017 – Αρχίζουμε να «εκμεταλευόμαστε» με διαφορετικούς τρόπους την πίσω σελίδα

Tροποποιήσαμε και τους στόχους που θέτουμε με τους πελάτες μας στην μπροστινή σελίδα...

hmerologio katagrafis mprosta selida 2017

 

Παράλληλα, προχωρήσαμε στη δημιουργία του πρώτου θεματικού εντύπου εβδομαδιαίας καταγραφής. Το πρώτο θέμα αφορούσε και το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό. Με στοιχεία infographic και με πολύ στοχευμένη πληροφορία θελήσαμε να δώσουμε ένα εργαλείο για συζήτηση με τον πελάτη μας. Θα μπορούσε φυσικά ακόμη και μόνο του ο πελάτης με μια γρήγορη ανάγνωση, να το κατανοήσει.

hm katagrafhs 2017 blog

 

2018 – Μια ανάσα από τις πιο πρόσφατες εκτυπώσεις μας!

Συνεχίσαμε να εξελίσσουμε την μπροστινή σελίδα, μεταφέροντας την χαρούμενη φατσούλα σε όλα τα γεύματα της ημέρας, αλλά και το εικονίδιο της κλεψύδρας στα κυρίως γεύματα:

hmerologio katagrafis 2018 mprostini selida

 

Ακόμη, μετά από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι συνάδελφοι στο  eshop μας, και φυσικά σας ευχαριστούμε για αυτό, δημιουργήσαμε νέες θεματολογίες που αφορούν:

1. Τις απογευματινές λιγούρες…

hmerologio katagrafi ligoures 2018 blog

Στην εβδομαδιαία καταγραφή της Λιγούρας, έχουμε προχωρήσει στην επανεκτύπωση της, αλλά και στην τροοποίηση της αρχικής σελίδας, προκρίνοντας τις καλές διατροφικές συνήθειες από την στέρηση. Αξίζει να το δείτε και εφόσον το αποφασίσετε να το αξιοποιήσετε στους πελάτες σας. 

2. Τη μερίδα του πρωινού μας!

hmerologio katagrafis merida prwinou 2018 blog

 

3. Τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνει ένα μπολ πρωινού

hmerologio katagrafi mpol prwinou 2018

 

2019 – Τι νέο έχουμε;

1. Βάλε το Κοτόπουλο στη Διατροφή σου

Η μπροστινή σελίδα μας παραμένει η ίδια, ενώ το εκπαιδευτικό μέρος αυτής της εβδομαδιαίας καταγραφής αφορά το κοτόπουλο, και πιο συγκεκριμένα τη θρεπτική αξία του μαύρου κοτόπουλου. Στο infographic θα βρείτε πληροφορίες ώστε να εκπαιδεύσετε τον πελάτη σας για τις διαφορές των λιπαρών στο κοτόπουλο και σε άλλα κρέατα (π.χ. χοιρινό, μοσχάρι), να του προτείνετε εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης του κοτόπουλου αλλά και tips για καλύτερη γεύση κατά το μαγείρεμα!

hmerologio katagrafis kotopoulo 2019

 

Θα σας πρότεινα να δείτε τα προϊόντα μας στο eshop, όπου θα βρείτε και προτάσεις για την αξιοποίησή τους! Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις προτάσεις σας για νέα θέματα ή για βελτιστοποίηση αυτών που ήδη υπάρχουν.

2. Κορεσμός από το Πρωί!

Αλλάξαμε εκ νέου την εβδομαδιαία καταγραφή τροφίμων στην πρώτη σελίδα σε δύο βασικά σημεία:

1. Προσθέσαμε στο μεσημεριανό ένα εικονίδιο το οποίο υπενθυμίζει τον κανόνα του σουπλά των μερίδων [1/2 πιάτο σαλάτα, 1/4 πρωτείνη, 1/4 άμυλο]

2. Αντικαταστήσαμε στους στόχους ημέρας, το γλυκό και αλκοόλ (διατροφικοί περιορισμοί) με ποτήρια υγρών και ώρες ύπνου

 katagrafi koresmos eshop 01

 

Στόχος μας μέσα από το infographic αυτό ήταν να δώσουμε αφορμή για συζήτηση μαζί με το πελάτη σας, πέρα από τις θερμίδες και το βάρος τους, στο επίπεδο κορεσμού, αλλά και πως μπορεί να το πετύχει από το πρώτο γεύμα της ημέρας, ώστε να τον κρατήσει μέχρι το επόμενο σνακ ή μεσημεριανό γεύμα.

3. Αξιοποίησε τη Σαλάτα στη διατροφή σου!

Στη συγκεκριμένη καταγραφή ξεχωρίζει η αξιοποίηση της Σαλάτας, είτε ως συνοδευτικό ενός κυρίου γεύματιος ή ως ένα πλήρες γεύμα, συνδέοντας την με το διατροφικό στόχο ημέρας στην σελίδα της καταγραφής αλλά και με το infographic στο εκπαιδευτικό μέρος του εντύπου. 

katagrafi salatas eshop 03

 

Μέσα από το infographic απαντώνται ερωτήματα όπως:

  • «Ακούνε» οι πελάτες σας την πείνα και τον κορεσμό τους;
  • Τι απάντηση δίνουμε στους πελάτες που Βιάζονται και «Δεν έχουν χρόνο να φτιάξουν σαλάτα»;

4. Γάλα στην Παιδική Ηλικία

Στην παιδική καταγραφή έχουμε κρατήσει σταθερό τον κάθετο εβδομαδιαίο κορμό, ακολουθώντας ωστόσο στον οριζόντιο άξονα μια διαφορετική δομική και συμπεριφορική προσέγγιση που δεν βασίζεται στα γεύματα και σνακ της ημέρας όπως στους ενήλικες, αλλά στις διαφορετικές ομάδες τροφών που πρέπει να περιλαμβάνονται στο καθημερινό ή εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ενός παιδιού.
paidiki katagrafi eshop 01

 

Στην πίσω πλευρά της παιδικής καταγραφής, αποτυπώνουμε μέσα από ευχάριστα χρώματα και εικόνες τη θρεπτική αξία του γάλακτος, αλλά και τις ανάγκες που παρουσιάζει ένα παιδί από 1 έτους έως και την προσχολική ηλικία.

Αξιοποιήστε το παραπάνω υλικό και εκπαιδεύστε τον πελάτη σας είτε κατά τη συνεδρία, είτε ως «εργασία για το σπίτι»


medNutrition Προσφορά

Παραγγείλτε όλες τις υπάρχουσες εβδομαδιαίες καταγραφές, για να τις ανακαλύψετε, και κερδίστε επιπλέον έκπτωση 20%, από την ήδη υπάρχουσα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέστε μία τουλάχιστον από κάθε καταγραφή στο καλάθι σας και θα δείτε την έκπτωση να εμφανίζεται. Σας παραθέτω ξανά τα links των προϊόντων:

Περιορισμός στα έντυπα που θα παραγγείλετε δεν υπάρχει, μπορείτε όσα θέλετε! Και πάλι σας ευχαριστούμε για τη στήριξη, δεν τη θεωρούμε δεδομένη!

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.