Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT20092018
Εκδόθηκε: Αθήνα 2018, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Μαρία Ζερβού Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πλέον είναι διαθέσιμη η νέα μας εβδομαδιαία καταγραφή, όπου έχει προστεθεί:
- ο χρόνος κατανάλωσης στα κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό)
- η γευστική ικανοποιήση - κορεσμός (σε όλα τα γεύματα)
- η σύνθεση του πιάτου (μεσημεριανό)
- και τα ποτήρια υγρών και οι ώρες ύπνου στους εβδομαδιαίους στόχους
Επιπρόσθετα, επειδή ο χρόνος σε μια συνεδρία είναι περιορισμένος όσον αφορά την εκπαίδευση του πελάτη, προτείνουμε την αξιοποίηση της εβδομαδιαίας καταγραφής τροφίμων και γι΄αυτό το σκοπό. Η εβδομαδιαία καταγραφή μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο γρήγορης και στοχευμένης πληροφόρησης του πελάτη μας. Η αξιοποίηση μάλιστα οπτικών εργαλείων όπως το infographic προσφέρει πολύ βασικές πληροφορίες συνδυαζόντας κείμενο και εικόνα. Εσείς μπορείτε να του αναφέρετε, αλλά και να του εξηγήσετε όπου έχει απορίες σχετικά με το τι συσταστικά θα προσλάβει από ένα μπολ δημηττριακών ολικής άλεσης στο πρωινό του.
Ο λόγος που προτείνουμε αυτό το θέμα σε αυτό το εργαλείο είναι επειδή:
Πάμε να δούμε μαζί ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που μπορείς να αναφερθείς και τι έχει να προσφέρει το καθένα!
Υδατάνθρακες | Αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας για το μυαλό και το σώμα και σχεδόν το 50% των καθημερινών θερμίδων που καταναλώνουμε |
Πρωτεΐνες |
Πέρα από την ενέργεια που προσφέρουν, βοηθάνε να αντιμετωπίσουμε την πείνα, αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού σε κάθε γεύμα |
Φυτικές ίνες |
Φροντίζουν την υγεία του πεπτικού μας και συμβάλλουν στο να χορτάσουμε καλύτερα |
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β Βιταμίνες Β2, Β6, Νιασίνη, Παντοθενικό οξύ και Φολικό οξύ |
- Συμμετέχουν σε διαδικασίες του μεταβολισμού των συστατικών των τροφίμων, «απελευθερώνοντας» με αυτό τον τρόπο την ενέργεια στο σώμα μας - Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος Ενώ η καθεμία διατηρεί το δικό της μοναδικό ρόλο, όλες μαζί «συνεργάζονται» για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας! |
Σίδηρος |
Αποτελεί βασικό συστατικό για τη λειτουργία των μυών, καθώς και για την παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα |
Ασβέστιο |
Είναι απαραίτητο συστατικό για την υγεία των δοντιών και των οστών, ενώ συμβάλλει στην καλή λειτουργία των μυών και του νευρικού μας συστήματος |
Είναι σημαντικό να τους τονίσετε όπως σε όλα τα τρόφιμα που επιλέγουν, έτσι και στα δημητριακά είναι σημαντικό να διαβάζουν την ετικέτα με την περιεκτικότητα σε συστατικά που θα βρουν επάνω στο κουτί, ώστε να επιλέξουν αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Εάν λοιπόν, θέλουν τα μέγιστα οφέλη των φυτικών ινών βιταμινών και μικροθρεπτικών συστατικών, καλό είναι να επιλέξουν τα δημητριακά πρωινού με την ολική άλεση ως πρώτο συστατικό.
Κατεβάστε δωρεάν τον συγκριτικό πίνακα για τα δημητριακά που κυκλοφορούν στην αγορά και αξιολογήστε το προϊόν που καταναλώνει ο πελάτης σας: https://www.mednutrition.gr/images/e-vivliothiki/cereal-comparison.pdf
Και κάποιες πρακτικές συμβουλές που μπορείς να συμπεριλάβεις στην εκπαίδευση του πελάτη σου, είναι με τι μπορεί να τα συνδυάσει:
Δεν χρειάζεται να τα θυμάστε όλα αυτά απ΄έξω, αφού είναι συνοπτικά γραμμένα στο infographic στην πίσω σελίδα της εβδομαδιαίας καταγραφής!
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Williams PG., The benefits of breakfast cereal consumption: a systematic review of the evidence base, Adv Nutr. 2014 Sep 15;5(5):636S-673S
Borneo R, León AE., Whole grain cereals: functional components and health benefits., Food Funct. 2012 Feb;3(2):110-9
British Nutrition Foundation (2004), Nutritional Aspects of Cereals https://www.nutrition.org.uk/publications/briefingpapers/nutritional-aspects- of-cereals.html of-cereals.html