Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Με ποιες εντυπώσεις ολοκληρώνουν την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ οι επαγγελματίες υγείας;

της Κλεοπάτρας Αρέστη
11 Φεβρουαρίου 2016
17484 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
asteria

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το κοινό στοιχείο που αναζητούμε όλοι οι επαγγελματίες υγείας ξεκινώντας την εκπαίδευση Master Practitioner του ΚΕΑΔΔ, είναι μία λύση στο να βοηθήσουμε τους πελάτες/ασθενείς μας πιο αποτελεσματικά. Η προσπάθεια να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωματική δραστηριότητα και με ισορροπημένη διατροφή, είναι συνεχής και πιθανότατα κουραστική για τον πελάτη μας και σε αυτό η εκπαίδευση μας έλυσε τα χέρια.

Στον τομέα της σωματικής δραστηριότητας για παράδειγμα, σχεδόν όλες τις περιπτώσεις γνωρίζουν πόσο καλό κάνει η άσκηση στην υγεία, ψυχολογία και σε άλλους τομείς της ζωής τους ωστόσο φαίνεται μια πρακτική δυσκολία να το κάνουν πράξη. Αντίστοιχα ευοδώνεται ένας φαύλος κύκλος με υψηλές προσδοκίες, μη ρεαλιστικούς στόχους για την εικόνα σώματος και τελικά απογοήτευσης που συντηρεί την λάθος συμπεριφορά.


Διαβάστε επίσηςΠώς να βοηθήσετε τον πελάτη σας με διατροφικές διαταραχές [Δωρεάν EBOOK]


Με τις δεξιότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ, ο επαγγελματίας υγείας καταφέρνει να αναγνωρίσει τα προσωπικά κίνητρα του πελάτη, να τα κατανοεί, να εντοπίζει τους συμμάχους στην προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς και τα εμπόδια και τελικά να ενισχύσει την κινητοποίησή του ώστε να πετύχει τον στόχο του. Δείτε αναλυτικότερα πως η εκπαίδευση ΚΕΑΔΔ ήταν ένα σημαντικό εργαλείο στην καλύτερη επίτευξη των στόχων μας. Για τα εφόδια που αποκόμισε από την εκπαίδευση μιλά ο κ. Δημήτρης Βουδούρης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Είναι πολύ σημαντικό ακόμη και για τον διαιτολόγο να μην αγνοεί την συναισθηματική κατάσταση του ασθενή/πελάτη καθώς με αυτό το τρόπο, πολύ πιθανό να μην τον οδηγήσει σε μια πετυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους και αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ασθενείς που έχουν κάνει αλλεπάλληλες δίαιτες και πάλι βρίσκονται στο κατώφλι ενός διαιτολογικού γραφείου γιατί ακόμη μια φορά δεν πέτυχαν το στόχο τους. Με την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, αποκτά ο διαιτολόγος εφόδια που ξεκλειδώσουν την ψυχή του πελάτη και τον βλέπουν ολιστικά: σώμα, νους, ψυχή. Πρόκειται για εκείνα τα εργαλεία που κάνουν εφικτό το πέρασμα από τη θεωρία στη πράξη και που έχει σαν αποτέλεσμα ευχαριστημένους πελάτες που πετυχαίνουν τον στόχο τους και ευχαριστημένους επαγγελματίες υγείας επίσης. Ακολουθεί η συνέντευξη στην οποία αναλύω τη χρησιμότητα την εκπαίδευσης για κάθε διατροφολόγο:

Κλεοπάτρα Αρέστη
Κλεοπάτρα Αρέστη Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity