Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...

Ημερολόγιο Καταγραφής 2019: Το Κοτόπουλο στη Διατροφή σου

hmerologio-katagrafhs
hmerologio-katagrafhs
Base price 9,00 €
Sales price 7,20 €
Discount -1,80 €
Κερδίζετε 1,80 €
∆ιαθεσιμότητα Άμεσα ∆ιαθέσιμο

Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT11022019
Εκδόθηκε: Αθήνα 2018, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Περιγραφη

Ποιο είναι το πιο γνωστό τρόφιμο που γνωρίζει ο πελάτης σου ότι μπορεί να έχει στη διατροφή του; Μα φυσικά ... το κοτόπουλο!

Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε μία νέα εβδομαδιαία καταγραφή, το αγαπημένο μας εργαλείο με ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα, τόσο των πελατών μας, όσο και των δικών μας επιλογών ως διαιτολόγοι λόγω της διατροφικής του αξίας.

 

Τι νέο έχει η Εβδομαδιαία Καταγραφή;

Η νέα μορφή της εβδομαδιαίας καταγραφής σου δίνει την δυνατότητα:

  • να εκπαιδεύσεις τον πελάτη σου στο να αυτο-παρακολουθεί τη χρονική διάρκεια που έχει το κάθε γεύμα του, είτε αυτό είναι ένα κυρίως γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) είτε ακόμα και τα ενδιάμεσα σνακ, καθώς επίσης σε επόμενο στάδιο να τον εκπαιδεύσεις για το χρόνο που είναι σημαντικό να «επενδύει» στο γεύμα του για να μπορέσει να το απολαύσει. [εικονίδιο χρόνου]
  • να εκπαιδεύσεις τον πελάτη σου στο αίσθημα κορεσμού/πείνας/ευχαρίστησης φαγητού, ανάλογα με το πως θέλει να το αξιοποιήσει ο κάθε συνάδελφος, σε κάθε γεύμα, με στόχο να  μπορέσει ο πελάτης να συνειδητοποιήσει την ποσότητα τροφίμου/φαγητού που καταναλώνει.

evdomadiaia katagrafi diafores

 

Η διατροφική αξία του κοτόπουλου

Το κοτόπουλο όπως γνωρίζουμε, έχει υψηλή διατροφική αξία. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε, να δημουργήσουμε μία νέα εβδομαδιαία καταγραφή για να μπορείτε και εσείς να την αξιοποιήσετε στο πλαίσιο της δικής διατροφικής εκπαίδευσης μέσα στη συνεδρία με τον πελάτη σας.

Στη νεά αυτή καταγραφή και πιο συγκεκριμένα, στο Infographic που δημιουργήθηκε στην πίσω σελίδα θα βρείτε τη διατροφική αξία του κοτόπουλου και ποια είναι εκείνα τα 3 θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά να επικοινωνήσετε στον πελάτη σας, να έχει στο γεύμα του μαζί με το κοτόπουλο για να έχει ένα πλήρες γεύμα. Ποια είναι αυτά;

Πρωτεΐνη

Πρωτεϊνη από το κοτόπουλο, για να μπορεί να «χτίζει» και να συντηρεί το μυϊκό του σύστημα, καθώς επίσης είναι ένα συστατικό που βοηθάει στον κορεσμό

Φυτικές ίνες και βιταμίνες

Φυτικές ίνες και βιταμίνες, από τα λαχανικά που είναι σημαντικό να συνοδεύει το γεύμα του πελάτη μας, προκειμένου μαζί με την πρωτεϊνη του κοτόπουλου να συμβάλλει στον κορεσμό, καθώς επίσης και βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Υδατάνθρακες

Υδατάνθρακες, από τα αμυλούχα συστατικά του γεύματος που μπορούν να συνοδεύσουν το κοτόπουλο και να δίνουν ενέργεια.

 

Ιδέες – λύσεις με το κοτόπουλο

Μαζί με τη διατροφή αξία ενός πλήρους γεύματος με το κοτόπουλου, θα βρείτε και 3 ιδέες – συνταγές που μπορείτε να προτείνετε στο πελάτη σας για να το εντάξει στη διατροφή του. Για παράδειγμα, μπορείτε να του συστήσετε να καταναλώσει το κοτόπουλο μαζί:

  • με καστανό ρύζι και μία σαλάτα λαχανικών, ως ένα πολύ καλό μεσημεριανό γεύμα.
  • με ψητά ή στον ατμό λαχανικά σε συνδυασμό με ένα γευστικό πουρέ πατάτας, ως ένα πλήρες γεύμα αποκατάστασης μετά την προπόνηση.
  • με τορίγια ολικής άλεσης, πολύχρωμα λαχανικά και dressing μουστάρδας για τον πελάτη που θέλει να φάει ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα.

katagrafi kotopoulo epiloges

 Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε επιπλέον ιδέες και λύσεις στο μαγείρεμα του τροφίμου αυτού, χωρίς να χάνει τη γεύση του στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής.

Τολμήστε να το συνδυάσετε και με τις δικές σας συνταγές στο πλαίσιο του πλάνου διατροφής που δημιουργείτε για τον πελάτη σας!

 

Κοτόπουλου Vs Άλλα κρέατα: Η μάχη των «ισχυρών»!

Τι πιο εύκολο να εξηγήσεις στον πελάτη σου τη σημαντικότητα του κοτόπουλου στη διατροφή του, όταν ταυτόχρονα του δείχνεις το περισσότερο λίπος που έχουν τα άλλα 2 συνήθη κρέατα που υπάρχουν στη διατροφή του, το μοσχάρι και το χοιρινό;

Για το λόγο αυτό, στην πάνω δεξιά πλευρά του εντύπου, περάσαμε να συγκρίνουμε το στήθος και το μπούτι κοτόπουλο μαζί με το χοιρινό και το μοσχάρι, σε ένα συγκριτικό πίνακα με βάση την επίσημη βιβλιογραφία.

katagrafi kotopoulo sygkrisi kreata

Το νερό είναι ένα ακόμη συστατικό που θα συναντήσουμε στον πίνακα αυτό, πέρα από την πρωτεϊνη και το λίπος.

Το ήξερες ότι το κοτόπουλο περιέχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό συγκριτικά με τα άλλα δύο κρέατα; Τώρα έχεις τον τρόπο να το δείξεις και εσύ στον πελάτη σου!

Μαγειρικά tips για καλύτερη απόλαυση

Και επειδή η γεύση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για μία επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους, στο infographic αυτό παρουσιάζονται και επιπλέον οδηγίες για το μαγείρεμα του κοτόπουλου, οι οποίες θα βοηθήσουν τον πελάτη σας να το εντάξει στη διατροφή του και να το επιλέξει με ακόμη περισσότερη όρεξη και ευκολία.