Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Γιαγκίνης «Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους»

15 Ιουνίου 2017
6945 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Erwthseis sinenteuxhs

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στα πλαίσια του 3ου Θερινού σχολείου «Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους» ο κύριος Κωνσταντίνος Γιαγκίνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έδωσε συνέντευξη στο medNutrition αναφορικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης και το τι θα αποκομήσουν οι σπουδαστές.

Πείτε μας λίγα λόγια για το θερινό σχολείο MedFood2017 που διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου φέτος στην Λήμνο 25-30 Ιουνίου 2017.

Το θερινό σχολείο MedFood2017 πραγματοποιείται για 3η φορά μετά την επιτυχή διεξαγωγή του το 2012 και το 2015 με φετινό θέμα «Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους» και αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων.

Σε ποιους ακριβώς επαγγελματίες ή φοιτητές θα ήταν χρήσιμη η παρακολούθηση του;

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε επαγγελματίες-απόφοιτους, αλλά και φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς) πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων επιστημών υγείας, βιολόγους, χημικούς, γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, ιατρούς, διατροφολόγους-διαιτολόγους, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές και περιβαλλοντολόγους. Σε αυτούς, η παρακολούθηση του θερινού σχολείου θα τους φανεί πολύ χρήσιμη και άκρως εποικοδομητική για την μετέπειτα πορεία τους.

Τι ακριβώς έχουν να αποκομίσουν αυτοί που θα παρακολουθήσουν το θερινό σχολείο;

Μια ευχάριστη και συναρπαστική εκπαιδευτική και καλοκαιρινή εμπειρία! Παράλληλα, προσωπική επαφή με πλήθος επιστημόνων, διακεκριμένων στο γνωστικό τους αντικείμενο, από την επιστήμη του περιβάλλοντος, των τροφίμων, της διατροφής και της υγείας. Το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του θερινού σχολείου είναι βασισμένο πάνω στους παραπάνω άξονες.

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε τι εννοείτε με αυτό;

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του θερινού σχολείου θα προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στους συμμετέχοντες, όπου μέσα από μια σταδιακή διαδικασία αποδόμησης, μελέτης και σύνθεσης των χαρακτηριστικών των μεσογειακών τροφίμων, θα αναδειχθεί η διατροφική τους αξία, τεκμηριώνοντας την ανάγκη μιας ολιστικής προσέγγισης για τη διασφάλιση της. Αυτή η γνώση, προσφέρει μια σημαντική προστιθέμενη εκπαιδευτική αξία προς όλους τους συμμετέχοντες και αποτελεί την καινοτομία του θερινού σχολείου.