Δελτία Τύπου

Ο Μιχάλης Κάβδας παρευρέθηκε στην ημερίδα του Nonastru

28 Μαΐου 2015
5649 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ο Μιχάλης Κάβδας παρευρέθηκε στην ημερίδα του Nonastru

Ο Μιχάλης Κάβδας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition παρευρέθηκε στην ημερίδα «Νέες συνθέσεις & νανοδομές με σκοπό την αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας βιοενεργών συστατικών» στις 20 Μαΐου στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις δράσεις της Nonastru αλλά και για τα φυσικά αντιοξειδωτικά των τροφίμων και την επίδρασή τους στην υγεία μας από την κα Δήμητρα Ξενάκη, Διευθύντρια του τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας ΕΛΑΪΣ – Unilever. Επίσης στην ημερίδα μίλησε ο Αντώνης Κουτελιδάκης, Επιστήμων Τροφίμων και Διατροφής, M.Sc., Ph.D. και επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition, για τη «Μελέτη της βιοδιαθεσιμότητας νανογαλακτωμάτων γαλλικής επιγαλλοκατεχίνης (EGCG) σε μοντέλο πειραματικών ποντικιών». Την ημερίδα άνοιξε η κα Μαντάλα, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσίασε το έργο του Nonastu.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών έγιναν αρκετές ερωτήσεις από τις οποίες πολύ ενδιαφέρον είχε μια που αφορούσε τη βιοδιαθεσιμότητα που έχουν τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα τρόφιμα αλλά και πως μπορεί αυτή να ενισχυθεί. Η απάντηση που δόθηκε αφορούσε τη συνεργιστική δράση άλλων ουσιών που βρίσκονται στα τρόφιμα και προάγουν μια μεγαλύτερη απορρόφηση του αντιοξειδωτικού από τον οργανισμό. Εδώ φυσικά έρχεται η τεχνολογία τροφίμων να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία λειτουργικών τροφίμων εμπλουτισμένα σε αντιοξειδωτικά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα