Δελτία Τύπου

16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας

18 Μαρτίου 2022
2697 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
16o iatriko sunedrio paxusarkias

Η ριζική βελτίωση της ζωής των ασθενών με παχυσαρκία βρίσκεται στο επίκεντρο του 16ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 17-19 Μαρτίου 2022.

Η ολιστική προσέγγιση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας που βρίσκεται 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή της θεραπείας ασθενών με παχυσαρκία, συνδυάζει στο φετινό συνέδριο νέες προσεγγίσεις και έρευνες από το ευρύτερο φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων.

Με τη συνεργασία κορυφαίων Επιστημονικών Εταιρειών της χώρας θα διερευνηθούν θεματικές όπως:

  • Θέματα διατροφής στην παχυσαρκία και στην υγεία
  • Ιδιαιτερότητες τροφίμων και γευμάτων στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  • Παθοφυσιολογικές και κλινικές προσεγγίσεις στην παχυσαρκία
  • Διατροφική διαχείριση του παχύσαρκου ασθενούς στην πράξη
  • Ενδιαφέροντα ενδοκρινολογικά θέματα που αφορούν την παχυσαρκία
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση του παχύσαρκου ασθενούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • Σχέσεις σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας
  • Χειρουργική αντιμετώπιση νοσογόνου παχυσαρκίας
  • Η παχυσαρκία ως σημαντικός παράγοντας σοβαρής νόσησης και αυξημένης θνητότητας από τη λοίμωξη Covid-19

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ερευνητές & φοιτητές, έχει στόχο τη μετάδοση των σύγχρονων θεωρητικών, αλλά κυρίως των πρακτικών γνώσεων, για την παχυσαρκία και τις σχετιζόμενες αιτιολογικά με αυτή παθολογικές καταστάσεις. Περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και δορυφορικές διαλέξεις.

Καινοτομία του Συνεδρίου είναι τα Κλινικά Φροντιστήρια που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά του, σε φλέγοντα θέματα της καθημερινής κλινικής πράξης, στα οποία οι σύνεδροι θα μπορούν να συζητήσουν με ειδικούς που διαθέτουν και την επιστημονική γνώση αλλά και την κλινική εμπειρία.

Οι εκλεκτοί επιστήμονες που συμμετέχουν έχουν ως κοινό στόχο τη συνολική υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Αρωγοί στο έργο τους είναι οι Χορηγοί του Συνεδρίου, εταιρείες με μακρόχρονη ιστορία και προσφορά στην φαρμακευτική & ιατρική έρευνα.

Χορηγός Επικοινωνίας του 16ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας είναι η medNutrition.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του 16ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας εδώ.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Μελετήστε αναλυτικά το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

 iatriko sinedrio paxisarkias

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1990 σε μία εποχή που η ιατρική κοινότητα και πολύ περισσότερο η κοινωνία δεν είχε συνειδητοποιήσει τις επιδημικές διαστάσεις που προσλάμβανε το πρόβλημα της παχυσαρκίας και τις γενικότερες επιπτώσεις της στην υγεία των ατόμων.
Σήμερα μετά από 30 χρόνια παρουσίας και συνεχούς δραστηριότητας, αριθμεί πάνω από 1200 μέλη. Τα μέλη της εταιρείας είναι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Γιατροί κλπ), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι αλλά και άλλοι επιστήμονες που το αντικείμενό τους άπτεται του θέματος της Παχυσαρκίας.

Η ΕΙΕΠ είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (European Association for the Study of Obesity-EASO).