Δελτία Τύπου

5η Ημερίδα Διατροφής «Διατροφικές παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

06 Σεπτεμβρίου 2019
6054 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
5i-imerida-diatrofis-empakan

Σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες στη χώρα μας 1 στους 5 Έλληνες κάνει πλήρως καθιστική ζωή και το υπερβάλλον βάρος και η παχυσαρκία αγγίζουν το 60% στους άνδρες και το 40% στις γυναίκες. Την ίδια στιγμή και όσο αφορά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ενώ η θνησιμότητα της καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται τα τελευταία 20 - 30 έτη στην Ελλάδα, η νοσηρότητα και οι συναφείς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου παρουσιάζουν μία δραματική αύξηση.

Αυξημένα επίπεδα λιπιδίων παρατηρούνται σε 1 στους 4 Έλληνες, με τα ποσοστά να φτάνουν στο 50% στα άτομα άνω των 60 ετών ενώ ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τετραπλασιάστηκε την τελευταία 30ετία στην Ελλάδα και περίπου 1 στους 10 Έλληνες έχει διαβήτη, με το 8% - 9% του πληθυσμού να πάσχει από διαβήτη και ένα ποσοστό 3% - 4% να μην γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔ-ΔΕ), διοργανώνει την 5η Ημερίδα Διατροφής «Διατροφικές παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στο αμφιθέατρο «Φαίδων Φέσσας» στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία. Το σωστό πρότυπο διατροφής, η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων, η αναλογία των θρεπτικών συστατικών και ο σωστός συνδυασμός της με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή, αποτελούν τη βασική θεματολογία της 5ης Ημερίδας Διατροφής, που διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν), σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔ-ΔΕ).

Δείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα:

5i imerida empakan programma