Νομοθεσία

Απαλλαγή των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων από την εγγραφή στα μητρώα του Γ.Ε.ΜΗ.

της Νίκης Ανδρουλάκη
30 Νοεμβρίου 2015
29019 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
andras pou koitazei eggrafa

Photo source: www.shutterstock.com

Την απαλλαγή των διαιτολόγων-διατροφολόγων από την εγγραφή στα μητρώα του Γ.Ε.ΜΗ., ανακοίνωσε το Εποπτικό Συμβούλιο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, μετά από σχετική ερώτηση που υπεβλήθη από την υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Γρεβενών. Στην απάντησή του το Εποπτικό Συμβούλιο αναφέρεται ότι:

"ένα φυσικό πρόσωπο που ασκεί αυτοπροσώπως και όχι στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης που αναλαμβάνει επιχειρηματικό κίνδυνο το επάγγελμα του Διαιτολόγου (Υπηρεσίες Διαιτολογίας, ΚΑΔ 96.04.10.01) δεν μπορεί να θεωρηθεί έμπορος, οπότε δεν έχει υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ., συνεπώς αν εκ παραδρομής βρέθηκε εγγεγραμμένος σε αυτό χωρίς να το επιθυμεί πρέπει να διαγραφεί."

Με αυτή την απόφαση, όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Γ.Ε.ΜΗ., μπορούν να ζητήσουν την απαλλαγή τους. Να σημειωθεί ότι και πριν την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος μπορούσε να ζητήσει την απαλλαγή του από τα μητρώα των Επιμελητηρίων της χώρας, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Περισσότερα στο άρθρο "Όλα τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή των διαιτολόγων από την εγγραφή στα μητρώα των Επιμελητηρίων"Όλα τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή των διαιτολόγων από την εγγραφή στα μητρώα των Επιμελητηρίων"

Διαβάστε όλη την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

apallagi-ton-diaitologon-diatrofologon-apo-tin-eggrafi-sta-mitroa-tou-g-e-mi

Νίκη Ανδρουλάκη
Νίκη Ανδρουλάκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος