Συνέδρια

Food Matters Live 2019

14 Μαΐου 2019
3684 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
food matters 2019

Η διατροφή και η υγεία είναι βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη στον τομέα τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου, που σήμερα αξίζει £96 δισεκατομμύρια. To συνέδριο του Food Matters Live αντιπροσωπεύει την ιδανική πύλη για την πρόσβαση στη βρετανική αγορά, ένα ετήσιο γεγονός, με επίκεντρο την σύνδεση μεταξύ των τροφίμων, ποτών, της υγείας και της διατροφής. Η τελευταία έκδοση του Food Matters Live 2019 ήταν διαφορετική. Διήρκησε δυο μέρες, συγκεντρώονοντας εκατοντάδες εκθέτες και ομιλητές, και χιλιάδες επισκέπτες από όλη την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Τρεις ήταν οι τάσεις που παρατηρήθηκαν στο συνέδριο: σνακς, φυτικές πρωτεϊνες και παγκόσμιες γεύσεις.

Σνακς

Πολλά περίπτερα προωθούσαν καινοτόμα σνακ, όπως για παράδειγμα τα τσιπς plantain, τα τσιπς μπύρας που γίνονται από το κοσκινισμένο σιτάρι, και τα πατατάκια σνακ υψηλής πρωτεΐνης κοτόπουλου και γαλοπούλας.

Φυτικές Πρωτεϊνες

Όλο και περισσότερες εταιρίες διευρύνουν τις επιλογές τους για χορτοφάγους και αυστηρά χορτοφάγους για να προσελκύσουν οχι μόνο τους flexitarians, αλλά και άλλους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα το μαύρο burger φασολιών.

Παγκόσμιες Γεύσεις

Οι παγκόσμιες γεύσεις ήταν εμφανείς καθ’ όλη την διάρκεια του Food Matters Live, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα τρόφιμα από τον Καύκασο (περιοχή περιλαμβανομένων των χωρών: Ρωσίας, Αρμενίας, Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν). Κάθε χώρα της συγκεκριμένης περιοχής έχει τη δική της άποψη για το πώς πρέπει να γίνει ένα παραδοσιακό πιάτο, ενισχύοντας την θέση ότι η αυθεντικότητα εξαρτάται από την ερμηνεία του ίδιου του σεφ. Στο εγγύς μέλλον αναμένονται ακόμη περισσότερες γεύσεις από την περιοχή του Καυκάσου να ταξιδεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο και να αναπτύσσονται προϊόντα, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και να δοκιμάζουν νέα τρόφιμα.

Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από το συνέδριο:

Μαρία Παπαγιαννάκη
Μαρία Παπαγιαννάκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διεθνούς Δημόσιας Υγείας, M.Sc.

Η Μαρία Παπαγιαννάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημόσια Υγεία. Ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο σε εταιρία διατροφής, όπου ασχολείται με τη νομοθεσία τροφίμων. Εργάζεται επίσης ως καθηγήτρια Διατροφής καθώς και ως αρθρογράφος στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Excellence in Healthcare Management και στο mednutrition.