ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria papagiannaki diaitologos diatrofologos

Μαρία Παπαγιαννάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διεθνούς Δημόσιας Υγείας, M.Sc.
167415 Προβολές

Σπουδές

Σπούδασα Ανθρώπινη Διατροφή (Bsc Hons Human Nutrition) στο Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο. Απόκτησα περαιτέρω γνώσεις στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο τoυ Westminster στο Λονδίνο με αντικείμενο την Διεθνή Δημόσια Υγεία της Διατροφής (Msc International Public Health Nutrition). Στις πτυχιακές μου μελέτες ασχολήθηκα με την πρόσληψη ηλεκτρολυτών στους αθλητές μεγάλων αποστάσεων και τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω στο Λονδίνο, σε εταιρεία διατροφής όπου ανάμεσα στις αρμοδιότητές μου ασχολούμαι με τη νομοθεσία τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής. Ως επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition συμβάλλω στην ορθή ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής. Ταυτόχρονα, είμαι καθηγήτρια στο online πανεπιστήμιο People's Open Access Education Initiative στο πρόγραμμα Cert/ Dip/ MSc Public Health και είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Excellence in Healthcare Management. Στο παρελθόν δούλεψα στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Διατροφής- Διαιτολογίας (παράρτημα Σητείας) ως εργαστηριακός συνεργάτης και στο Δημόσιο ΙΕΚ του Ηρακλείου ως καθηγήτρια της ειδικότητας Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής.

Συμμετέχω ενεργά στη συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και ιστοτόπους στην Ελλάδα και στην Αγγλία, με θέματα που αφορούν την διατροφή και την υγεία.

Κατάρτιση

Συμμετέχω συστηματικά ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια στον τομέα της διατροφής/ διαιτολογίας και της υγείας με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή μου για τις νεότερες εξελίξεις. Επίσης, παρακολουθώ τα σεμινάρια LLL της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN), με στόχο την απόκτηση διπλώματος στην κλινική διατροφή.

Μέλος

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), του Nutrition Society UK, του Association for Nutrition UK και του World Public Health Nutrition Association.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν τα ταξίδια και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον κινηματογράφο, την μουσική και μου αρέσει να εξευρευνώ άγνωστες γωνιές στο Λονδίνο