Συνέδρια

Νεα επιστημονικά δεδομένα στις παθήσεις του εντέρου

της Όλγας Δέδε
04 Απριλίου 2016
9174 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Νεα επιστημονικά δεδομένα στις παθήσεις του εντέρου

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το 5ο τραπέζι που πραγματοποιήθηκε στην 11η Εκπαιδευτική Συνάτηση του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ είχε σαν θέμα τις παθήσεις του κατώτερου πεπτικού. Η συνάντηση "Εξελίξεις στη γαστρεντερολογία και ηπατολογία" έγινε στο ξενοδοχείο Royal Olympic και φιλοξένησε εξαίρετους επιστήμονες που μας μετέφεραν όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με την υγεία του πεπτικού.

Η πρώτη ομιλία για το Κατώτερο Πεπτικό έγινε απο την Αγγελική Χρηστίδου και είχε θέμα "Πρόληψη Καρκίνου Παχέος Εντέρου στο γενικό πληθυσμό και τις ομάδες υψηλού κινδύνου με την ενδοσκόπηση και άλλες μεθόδους". Η διάγνωση του καρκίνου πρίν ξεκινήσουν τα συμπτώματα αφήνει μεγάλα περιθώρια πρόληψης σοβαρότερων εκδηλώσεων της νόσου. Περισσότερα μπορείτε μάθετε παρακολουθώντας το video της παρουσίασης.

Η δεύτερη ομιλία παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης με θέμα "Κύηση και Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου" απο τον Κωνσταντίνο Καρμίρη, Επιμελητή Α΄στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Οι γυναίκες με ΙΦΝΕ πρέπει όσο μπορούν να επιδιώξουν σύλληψη όταν βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης. Πληροφορίες για τη χρήση των φαρμάκων και την επιρροή τους στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο επιστήμονας υγείας να καταλάβει την καθημερινότητα του ασθενή που πάσχει απο ΙΦΝΕ. Η επόμενη ομιλία με θέμα "Το ευερέθιστο έντερο στην καθημερινότητα ενός Γαστρεντερολογικού Ιατρείου. Κλινικά σενάρια" έγινε απο τον Εμμανουήλ Συμβουλάκη, Γαστρεντερολόγο. Στην παρουσίαση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε διάφορα κλινικά σενάρια και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η τελευταία ομιλία είχε θέμα "Ιδιοπαθή Φλεγνονώδη Νοσήματα του εντέρου στην εποχή των νέων φαρμάκων" και έγινε απο τον Κωνσταντίνο Κατσάνο. Υπάρχει ανάγκη για νέες μελέτες με τη βοήθεια των ασθενών για να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα που θα μπορέσει να ωφελήσει στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής όσων νοσούν. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται στην παρουσίαση του Κωνσταντίνου Κατσάνου στο παρακάτω video.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος