Ομιλίες

Όσα ακούσαμε στην 4η Επιστημονική Ημερίδα «Superfoods – Superfit».

27 Ιουνίου 2017
9516 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Super foods

Photo source: www.bigstockphoto.com

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου του 2017 στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE πραγματοποιήθηκε η 4η Επιστημονική Ημερίδα «Superfoods – Superfit». Το παρόν με τις ομιλίες τους έδωσαν εξαιρετικοί συνάδελφοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι κι όχι μόνο οι οποίοι παρουσίασαν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πάνω σε σημαντικά ζητήματα της επιστήμης της διατροφής. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ημερίδας, οποία προβλήθηκε και σε live streaming μέσω του medNutrition.

Κωνσταντίνος Ξένος «Ποιοι είναι οι διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής φύσης;»

Ξεκινώντας, θα αναφερθούμε στην παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Ξένου, Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου, M.Sc. με θέμα τους διατροφικούς θησαυρούς που μας προσφέρει η ελληνική φύση και τις επιδράσεις τους στην υγεία. Οι διατροφικοί θησαυροί αυτοί δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από το ελαιόλαδο, με τα πολύτιμα βιοενεργά συστατικά που περιέχει, καθώς και το ρόδι με το τσάι του βουνού τα οποία με την ισχυρότατη αντιοξειδωτική τους δράση που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού μας. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ξένος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μελετών που υποδεικνύουν την έλλειψη βιταμίνης D στη χώρα μας.

Μαργαρίτα- Αγγελική Σχινά «Super Brain: Πώς να καλλιεργήσετε έναν υπερ-εγκέφαλο»

Επόμενη παρουσίαση ήταν αυτή της Dr. Μαργαρίτας - Αγγελικής Σχινά, επιστημονικής υπευθύνου του ΚΕΑΔΔ με εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών. Το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας της απαντά στην ερώτηση πώς να καλλιεργήσετε έναν υπέρ-εγκέφαλο. Η κα. Σχινά έκανε λόγο για τους παράγοντες που βοηθούν τη νευρογέννεση καθώς και για ασκήσεις και τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις κάποιος στην καθημερινότητά τους οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ευάγγελος Ζουμπανέας «Μάθετε τα μυστικά ελέγχου της πείνας»

Ποια είναι τα μυστικά ελέγχου της πείνας και της πρόσληψης τροφής; Την απάντηση αυτή έδωσε στην ομιλία του ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Master Practitioner on Eating Disorders, Διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζουμανέας αναφέρθηκε στους μηχανισμούς έναρξης λήψης τροφής αλλά και τερματισμού λήψης τροφής που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, ανέλυσε τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόσληψη βάρους και τελικά στην παχυσαρκία.

Θεόδωρος Σημάδης «Κουνήσου απ' τη θέση σου»

Τελευταία ομιλία στην οποία θα αναφερθούμε είναι αυτή του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Θεόδωρου Σημάδη ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Κουνήσου απ' τη θέση σου». Όλοι μας γνωρίζουμε πως είτε πρόκειται για προάσπιση της υγείας είτε για απώλεια σωματικού βάρους η διατροφή και η άσκηση αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ωστόσο, συχνά ο διαιτολόγος καλείται να αναγνωρίσει αν ο πελάτης τους εντάσσει τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά του, ποια είναι η κατάλληλη μορφή άσκησης γι αυτόν, πως να τον παρακινήσει να βάλει την κίνηση στη ζωή του, αλλά και πως να τον παραπέμψει σε κάποιον ειδικό. Το βιβλίο «Κουνήσου απ' τη θέση σου» αποτελεί ένα εγχειρίδιο το οποίο θα σας βοηθήσει να απαντήσετε άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.