Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Γιατί ήταν αναγκαία μια καμπάνια για το μέγεθος των μερίδων;

01 Ιανουαρίου 2014
9825 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
atoma pou trone se trapezi

Photo source: www.shutterstock.com

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το βάρος μας αυξάνεται. Μια πολύ βασική αιτία που πολλοί αγνοούν είναι οι υπερβολικά μεγάλες μερίδες. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε η καμπάνια του medNutrition «Μερίδες: Το μέγεθος...μετράει». Για την εξέλιξη αυτής της καμπάνιας μίλησα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Τρίπολης, στον συνάδελφο Μπερτζελέτο Δημήτρη.

Το μέγεθος των μερίδων στα εστιατόρια όπως και το πιάτο που χρησιμοποιούν, αυξήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων και ως αποτέλεσμα, την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Βέβαια, και η μείωση της φυσικής δραστηριότητας αποτελεί επιπλέον παράγοντα πρόσληψης βάρους.

Το «μετακατοχικό σύνδρομο», όπως πολύ σωστά είπε ο αγαπητός συνάδελφος μάς κυριεύει από την παιδική ηλικία, όπου γονείς και παππούδες μας έλεγαν πως αν αφήναμε το φαγητό μας δεν θα είχαμε δύναμη και ενέργεια. Στην εξάλειψη αυτής της «προκατάληψης» επεχείρησε να συμβάλει η καμπάνια του portal.

Στο τέλος της πολύ ευχάριστης κουβέντας μας, προσκάλεσα τους καταναλωτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των μερίδων στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν τη δυνατότητα να συμβουλευτούν διαιτολόγους και να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έρευνα της καμπάνιας.

Διαθέσιμα επίσης στο eshop μας, σχετικά με τις μερίδες:

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.