Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Εκπαίδευσε τον Πελάτη σου για το Μέγεθος της Μερίδας

της Νικολέτας Τζημαγιώργη
14 Φεβρουαρίου 2019
8634 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
ekpaidefse-ton-pelati-sou-gia-to-megethos-tis-meridas

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε εμείς οι διαιτολόγοι είναι τι ποσότητα φαγητού αντιστοιχεί σε μια μερίδα

Πολύ συχνά στις συνεδρίες μας ακούμε τους πελάτες μας να παραπονιούνται ότι δεν έχουν το χρόνο να ζυγίζουν τα τρόφιμα ή ακόμα και ότι δε διαθέτουν ζυγαριά ακριβείας. Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι πελάτες δυσκολεύονται να ζυγίζουν τα τρόφιμα που περιέχει η διατροφή τους, θα πρέπει ο  διαιτολόγος να παρέχει μια απλουστευμένη εκπαίδευση σχετικά με το μέγεθος της μερίδας.

Αναρωτιέστε με ποιον τρόπο μπορείτε να εκπαιδεύσετε αυτούς τους πελάτες ώστε να μη ξεφύγουν στην ποσότητα του φαγητού; Βρείτε τα βασικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην εκπαίδευση του πελάτη σας για το Μέγεθος της Μερίδας!

1. Ξεκινήστε με το βιβλίο «Μερίδες: το μέγεθος… μετράει»

Το βιβλίο «Μερίδες: το μέγεθος… μετράει» αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό που έχει σκοπό να διδάξει στους πελάτες σας ποιο είναι το σωστό μέγεθος της μερίδας, έτσι ώστε να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουν.

Στο βιβλίο υπάρχει οπτική αντιστοίχιση των τροφίμων με αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, έτσι ώστε αυτά να αποτελούν ένα «μπούσουλα» για τη ποσότητα της μερίδας. Εκτός όμως από τα απλά τρόφιμα (όπως είναι το τυρί ή το κρέας), το βιβλίο περιέχει επίσης και σύνθετα ελληνικά φαγητά (όπως το παστίτσιο, οι λαχανοντολμάδες κ.α.) για να μη περιορίζει τις επιλογές του πελάτη σας! Αφού τελικά, το μέγεθος μετράει!

2. Infographic: «Διατροφή – Ξαναβρείτε το μέτρο»

Με αυτό το infographic μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον πελάτη σας να χρησιμοποιεί τα σκεύη κουζίνας (πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα) στις σωστές τους διαστάσεις και με το σωστό τρόπο, ώστε να μη χάνει το μέτρο!

Το σχεδιαστικό κομμάτι του infographic  βοηθά το διαιτολόγο να επεξηγήσει στον πελάτη έννοιες πολύ σύνθετες, όπως αυτή της ενεργειακής πυκνότητας, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Τo εργαλείο αυτό είναι ιδανικό τόσο για άτομα που ακολουθούν κάποιο πλάνο διατροφής, όσο και για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Το σωστό μέγεθος μερίδας αποτελεί το κλειδί για την καλή διαχείριση του βάρους καθώς και την καλύτερη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

3. Infographic: «Τα μαθηματικά των θερμίδων»

Γιατί παχαίνουμε; Η απάντηση κρύβεται στα μαθηματικά των θερμίδων ή αλλιώς στο ισοζύγιο της ενέργειας, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε οι διαιτολόγοι. Η έννοια αυτή, όμως, μπορεί να ακούγεται σύνθετη στους πελάτες.

Το infographic «Τα μαθηματικά των θερμίδων», απεικονίζει με τρόπο απλό και επεξηγηματικό πως οι θερμίδες σχετίζονται με την αύξηση του βάρους. Με αυτό το infographic ο πελάτης σας θα μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρει για τις θερμίδες και το ενεργειακό ισοζύγιο.

Έτσι, θα μπορεί να διατηρήσει την τέλεια ισορροπία στην «τραμπάλα» της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

4. Poster: «Πόσο είναι μια μερίδα;»

Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο e-shop αυτή τη στιγμή.

Το poster αυτό είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο και θα μπορούσε να συνοδεύει οποιοδήποτε πλάνο διατροφής! Ο στόχος του συγκεκριμένου poster είναι να βοηθήσει τον πελάτη να εκπαιδευτεί σχετικά με το μέγεθος της μερίδας εντός και εκτός σπιτιού.

Υπάρχει οπτική αντιστοίχιση των τροφίμων με αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, γεγονός που βοηθάει σημαντικά τον πελάτη και ειδικά αυτόν που δυσκολεύεται να ζυγίζει το φαγητό του.

Ακόμα, παρέχει συμβουλές για το πώς να διαχειρίζεται και να αποθηκεύει τα τρόφιμα που αγοράζει από το σούπερ μάρκετ, για να μην… χάνει το μέτρο!

Η επιστημονική υπεύθυνη της καμπάνιας, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ιωάννα Κατσαρόλη, δίνει video συνέντευξη:

5. Αξιοποιήστε την εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος μετράει»

Η εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει» έχει σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες σας να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουν, χωρίς ζυγίσματα!

Οι απεικονίσεις γίνονται πάνω σε ένα κανονικό πιάτο φαγητού, ενώ για να διασφαλιστεί ότι δίνεται η σωστή αίσθηση του μεγέθους, κάθε μερίδα αντιστοιχίζεται οπτικά με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η περιήγηση στην εφαρμογή μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς είναι διαθέσιμη τόσο για ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και για tablet. Μια πολύ απλή και εύκολη στη χρήση εφαρμογή!

 

Νικολέτα Τζημαγιώργη
Νικολέτα Τζημαγιώργη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.