Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη

25 Νοεμβρίου 2009
16407 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Η διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία αρκετά δύσκολη περίοδος για τη γυναίκα. Οι διατροφικές συνήθειές της θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες της ανάγκες. Γι' αυτούς τους πολύ σημαντικούς μήνες στη ζωή της γυναίκας κλήθηκα να μιλήσω στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm.

Εγκυμοσύνη αδυνατισμα

Αυτό που συνήθως φοβίζει τις περισσότερες γυναίκες είναι η πρόσληψη πολλών κιλών. Εξήγησα λοιπόν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, καθώς το πρώτο τρίμηνο δεν θα παρουσιάσουν αύξηση του βάρους τους με την προϋπόθεση να τρέφονται ισορροπημένα. Η αύξηση βάρους που θα επέλθει το 2ο και 3ο τρίμηνο είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό, καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται ταχύτατα. Το σώμα, αλλά και ο μεταβολισμός μιας εγκυμονούσας θα επανέλθει σε περίπου 9 μήνες από τη γέννηση του μωρού.

Εγκυμοσύνη και τροφές

Σε συζήτηση που αναπτύχθηκε από ερωτήματα που επέβαλαν οι ακροατές, αναφέρθηκα στις τροφές που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες που κυοφορούν. Τέτοιες τροφές είναι τα ώριμα τυριά, οι προπαρασκευασμένες σαλάτες που πιθανόν να μην είναι πολύ καλά πλυμμένες, ενώ προσοχή πρέπει να δίνουν στο πολύ καλό ψήσιμο των πουλερικών και των αυγών για να μην υπάρξει επιμόλυνση από σαλμονέλα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσα στην προσοχή που πρέπει να δείξει η εγκυμονούσα όσον αφορά την πρόσληψη καφεΐνης, την εκούσια απώλεια κιλών, το είδος της φυσικής δραστηριότητάς της, αλλά και την κατανάλωση μεγάλων λιπαρών ψαριών, τα οποία έχουν περισσότερα βαρέα μέταλλα σε σχέση με τα μικρά.

Αν και εσείς περιμένετε τον πελαργό, μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Περιμένοντας τον πελαργό- Η διατροφή στην εγκυμοσύνη» των εκδόσεων medNutrition wellness, από το e-shop του medNutrition.