Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Επιλέγοντας σωστά στο σούπερ μάρκετ

03 Ιουνίου 2012
11196 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Επιλέγοντας σωστά στο σούπερ μάρκετ

Photo source: www.bigstockphoto.com

Εσύ κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές στο σούπερ μάρκετ; Φτιάχνεις λίστα αγορών (shopping list) πριν βγεις για ψώνια; Διαβάζοντας το βιβλίο «Από το ράφι στο καρότσι» των εκδόσεων medNutrition, θα εκπαιδευτείτε στον σωστό τρόπο επιλογής τροφίμων από το super market. Με αφορμή τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήμουν καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ 100.3 Fm, για να δώσω μερικές από τις συμβουλές που μπορεί κανείς να βρει στο βιβλίο μου.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε και το ηλεκτρονικό εργαλείο του medNutrition: Shopping list

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε εν όψει οικονομικής κρίσης και μάλιστα πολλά από τα tips που περιέχει συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων. Τόνισα πως η κατάρτιση της shopping list μας αποτρέπει από το να αγοράσουμε τρόφιμα που δεν χρειαζόμαστε, που θα μας οδηγούσαν αφενός σε πρόσληψη περιττών θερμίδων και αφετέρου σε ελάφρυνση της «τσέπης» μας.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που μας διαφεύγει κατά την αγορά των τροφίμων είναι η άγνοιά μας για τη διατροφική ετικέτα. Το βιβλίο αυτό έρχεται να μας εκπαιδεύσει στην αποκωδικοποίηση της διατροφικής ετικέτας. Ακούστε το κάτωθι ραδιοφωνικό απόσπασμα: