Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Κρέας; Όχι ευχαριστώ! Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους

02 Δεκεμβρίου 2013
17727 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Κρέας; Όχι ευχαριστώ! Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους

Χορτοφαγία στάση ζωής

Το medNutrition με υπερηφάνεια παρουσιάζει ένα βιβλίο-σταθμό στα διαιτολογικά πράγματα: το πρώτο βιβλίο – οδηγό στην Ελλάδα, για όλους όσους θέλουν να περιορίσουν ή ακόμη και να διακόψουν την κατανάλωση κρέατος.

Το βιβλίο «Κρέας; Όχι ευχαριστώ – Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους», του διαιτολόγου-διατροφολόγου MSc, Κωνσταντίνου Κούτσικα περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για μια εύκολη, διασκεδαστική και «γευστική» μετάβαση σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, από την οποία απουσιάζει το κρέας.

Δείτε την Παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ Θεσ/κης.

Χορτοφαγία οφέλη

Το βιβλίο, γράφτηκε για όσους είναι ήδη χορτοφάγοι ή σκέφτονται να γίνουν ή δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας ορισμένες περιόδους του χρόνου, όπως –για παράδειγμα– κατά τη διάρκεια της ορθόδοξης χριστιανικής νηστείας.

Ταυτόχρονα, απαριθμούνται τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής για την υγεία του καταναλωτή και για το περιβάλλον.

Πολλοί φοβούνται ότι αν γίνουν αποκλειστικά χορτοφάγοι, θα εμφανίσουν διατροφικές ελλείψεις. Αυτό δεν απέχει εντελώς από την πραγματικότητα- ο κίνδυνος ελλοχεύει, αν η χορτοφαγική διατροφή δεν είναι σωστά σχεδιασμένη. Όπως όμως έχουν αποφανθεί μεγάλοι διαιτολογικοί σύλλογοι του εξωτερικού, «η χορτοφαγική διατροφή είναι ασφαλής για όλα τα στάδια της ζωής, αρκεί να είναι καλά σχεδιασμένη».

Χορτοφαγία βιβλίο

Εδώ ακριβώς έγκειται η χρησιμότητα του συγκεκριμένου βιβλίου: έρχεται να σας στηρίξει στην απόφασή σας να κόψετε το κρέας, παρέχοντάς σας όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και παρουσιάζοντας σας ένα πρότυπο ζωής και διατροφής που είναι ισορροπημένο, ασφαλές και πανεύκολο στην εφαρμογή του.

Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition: Κρέας; Όχι ευχαριστώ – Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους

Σε εκείνους που κόβουν το κρέας για λόγους υγείας, από τις πρώτες γραμμές του βιβλίου υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της κατανάλωσης κρέατος από μόνη της, δεν καθιστά τη διατροφή υγιεινή, και σίγουρα όχι ισορροπημένη. Το παν είναι λοιπόν ο σχεδιασμός! Στο βιβλίο δίνονται απλοί και πρακτικοί συνδυασμοί φυτικών τροφίμων, που εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη και το ασβέστιο.

Χορτοφαγική διατροφή

Στα τελευταία κεφάλαια, παρέχονται tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, για εύκολα σνακ, καθώς και συμβουλές για το διάβασμα των διατροφικών ετικετών στο supermarket. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσα πολλά φαγητά μπορούν να γίνουν χορτοφαγικά, αντικαθιστώντας το κρέας με κάποιο από τα υποκατάστατά του.

Το βιβλίο κλείνει με 6 μοναδικές χορτοφαγικές συνταγές του γνωστού και καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου και τη διατροφική ανάλυσή τους.

Δείτε video απόσπασμα του συγγραφέα: