Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Παρουσίαση του βιβλίου «Κρέας; Όχι, ευχαριστώ-Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους»

10 Μαρτίου 2015
12996 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
vivlio kreas oxi euxaristw
  • Αν γίνω χορτοφάγος, θα πρέπει να τρώω μόνο σαλάτες;
  • Αν κόψω τελείως το κρέας, κινδυνεύω να εμφανίσω σιδηροπενική αναιμία;
  • Υπάρχουν φυτικές πηγές ω-3 λιπαρών;
  • Κι αν αθλούμαι, από πού θα πάρω πρωτεΐνη;
  • Μπορεί να με καλύψει μια χορτοφαγική διατροφή;

Aπαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7), κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Κρέας; Όχι, ευχαριστώ- Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους», του διαιτολόγου –διατροφολόγου, Μ.Sc., κ. Κωνσταντίνου Κούτσικα. Εκτός από τον συγγραφέα του βιβλίου, θα μιλήσει ο σπαρταθλητής, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, κ. Γιάννης Παπακώστας, ενώ η Γιώτα Ντορτλούκη, Chef στο γνωστό θεσσαλονικιώτικο στέκι Cinque Terre και επιμελήτρια του chelf.tumblr.com θα απαντήσει στο ερώτημα «μπορεί να είναι γευστική μια χορτοφαγική διατροφή;», δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα!

Διαθέσιμο το βιβλίο στο eshop του medNutrition Κρέας; Όχι, ευχαριστώ- Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους

Σε μια εποχή, που όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν ή για να βγάλουν εντελώς το κρέας από τη διατροφή τους, η συγκεκριμένη παρουσίαση και το βιβλίο που θα πάρετε στα χέρια σας –πρόκειται για τον πρώτο ολοκληρωμένο οδηγό χορτοφαγίας στα ελληνικά πράγματα- θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρώτο βήμα. Το βιβλίο, γράφτηκε για όσους είναι ήδη χορτοφάγοι ή σκέφτονται να γίνουν ή δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας ορισμένες περιόδους του χρόνου, όπως –για παράδειγμα– κατά τη διάρκεια της ορθόδοξης χριστιανικής νηστείας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Μαρία Σαμολαδά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό συνιστά ένα πρακτικό οδηγό για κάθε χορτοφάγο, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ακολούθησει μια ασφαλή χορτοφαγική διατροφή. Γραμμένο από χορτοφάγο πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για μια εύκολη, διασκεδαστική και «γευστική» μετάβαση σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας. Δίνονται απλοί και πρακτικοί συνδυασμοί φυτικώντροφίμων που εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια σε θρεπτικάσυστατικά, όπως η πρωτεΐνη και το ασβέστιο. Ταυτόχρονα, απαριθμούνται τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής για την υγεία του καταναλωτή και για το περιβάλλον.

Στο κεφάλαιο για τους χορτοφάγους αθλητές, παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν επάρκεια θρεπτικών συστατικών, αύξηση της απόδοσής τους, γρήγορη αποκατάσταση, μέσω αυτής της διατροφής, αλλά και ποια είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Στα τελευταία κεφάλαια, παρέχονται tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, για εύκολα σνακ, καθώς και συμβουλές για το διάβασμα των διατροφικών ετικετών στο supermarket. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσα πολλά φαγητά μπορούν να γίνουν χορτοφαγικά, αντικαθιστώντας το κρέας με κάποιο από τα υποκατάστατά του. Το βιβλίο κλείνει με 6 μοναδικές χορτοφαγικές συνταγές του γνωστού και καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου και τη διατροφική ανάλυσή τους.

Σας περιμένουμε για να ενημερωθείτε για τα βασικά σημεία της χορτοφαγικής διατροφής!