Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Παγκόσμια πρωτιά για το βιβλίο μαγειρικής "ΔιατροΣΕΦ"

09 Ιουνίου 2016
17091 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Παγκόσμια πρωτιά για το βιβλίο μαγειρικής "ΔιατροΣΕΦ"

Σημαντική διάκριση και βράβευση στη παγκόσμια πρωτιά του παγκοσμίου διαγωνισμού "Gourmand Books Awards" πέτυχαν ο γνωστός Σεφ, συγγραφέας και καθηγητής Επισιτιστικών Τεχνών του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Κυπριανού και η κλινική διαιτολόγος Νικολέττα Ντορζή, αφού το βιβλίο τους βραβεύτηκε στην μακρινή Κίνα ως το καλύτερο "Nutrition Healthy Cook Book" σε ολόκληρο το κόσμο!

Με αυτή τους την επιτυχία ανάμεσα σε 3000 βιβλία μας κάνουν όλους περήφανους, την Κύπρο πλέον γνωστή για τις εκδόσεις και το ψηλό της επίπεδο στην εκπαίδευση, καθώς και την προσπάθεια περαιτέρω για την ανάπτυξη του τουριστικού μας γαστρονομικού τουρισμού.

Το βιβλίο «Διατροσέφ» βρέθηκε στη Κίνα στην πόλη Yantai, όπου θα πραγματοποιείτο ο τελικός του διαγωνισμού "Gourmand Book Awards" στις 26/5/2016. Οι εκδηλώσεις του διαγωνισμού διήρκησαν 5 μέρες με σεμινάρια, συνέδρια, και εκπαιδευτικές εκδρομές. Στις 28/5/2016 πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός των βιβλίων που αφορούσαν την συγγραφή βιβλίων με θέμα το κρασί και την κουλτούρα του οίνου. Στις 29/5/2016 διεξήχθη ο τελικός των βιβλίων σε θέματα κουλτούρας φαγητού, διατροφής και υγιεινής. Το βιβλίο της Κύπρου με τίτλο "ΔιατροΣέφ" ή NutriChef" προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό με τα βιβλία που προέρχονταν από την Δανία και την Φινλανδία. Τελικά, στο βάθρο της πρώτης παγκόσμια θέσης ανέβηκε ο βραβευμένος μας Σεφ και το όνομα της Κύπρου ακούστηκε και γράφτηκε με μεγάλα γράμματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πλήθος δημοσιογράφων, εκδοτικοί οίκοι από όλο τον κόσμο, πρέσβης κρατών, Διευθυντές πανεπιστημίων και σχολών καθώς και χιλιάδες επισκεπτών από πολλές χώρες

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μικρή μας Κύπρος ανταγωνίστηκε 202 χώρες και κατέληξε να αναμετρείται με τις 77 χώρες που προκρίθηκαν για τον τελικό στην Yantai της Κίνας.

Θερμά συγχαρητήρια στους συγγραφείς! Μπράβο στις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μπράβο σε όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής έκδοσης (φωτογράφο Νίκο Λουκά, σχεδιάστρια Λύδια Κυπριανού, μεταφράστρια Ιάνθη Σπαρσή και Dina Wild και στον Πανίκο Παντελίδη απο τα τυπογραφεία "Lazer Graphics") με τίτλο ΔιατροΣέφ ή NutriChef!!!

Διαθέσιμο το βιβλίο στο eshop του medNutrition "ΔιατροΣΕΦ"