Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Παρουσίαση του βιβλίου "Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη"

05 Ιουνίου 2014
16023 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kopela pou kanei omilia

Στην πολύ σημαντική περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και πριν και μετά από αυτήν, η διατροφή της γυναίκας πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη.

Πρώτα από όλα, γιατί μια σωστή διατροφή και η απώλεια ή η πρόσληψη βάρους είναι σε πολλές περιπτώσεις οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να φτάσουμε στην επίτευξη μιας εγκυμοσύνης, τόνισε ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος και η Kλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Κατερίνα Βάμβουκα, στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου “Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη”, της σειράς medNutrition wellness, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος» του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ.

Από εκεί και μετά... ξεκινούν οι ερωτήσεις!

  • Μπορώ να φάω σούσι;
  • Να χρησιμοποιώ light προϊόντα;
  • Τα αναψυκτικά επιτρέπονται;
  • Κάνει να φάω ξηρούς καρπούς;
  • Μπορώ να πιω καφέ ή λίγο αλκοόλ όταν βγαίνω έξω;

Αυτές είναι ελάχιστες μόνο από τις ερωτήσεις που κατακλύζουν το μυαλό της μέλλουσας μητέρας και τις οποίες καλείται να απαντήσει ο γυναικολόγος ή ο διαιτολόγος.

«Το βιβλίο “Περιμένοντας τον πελαργό” έρχεται να δώσει άμεσες απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Γι΄ αυτό και αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, τόσο για τους γυναικολόγους, όσο και για τις εγκύους», πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Αυτός ακριβώς ήταν από την αρχή και ο στόχος του βιβλίου που συνυπογράφουν οι κλινικοί διαιτολόγοι Κατερίνα Βάμβουκα και Αβραάμ Κάζης: να βοηθήσει τη γυναίκα να κάνει, αυτήν την κρίσιμη περίοδο, σωστές διατροφικές επιλογές.

Όπως μάλιστα σημείωσε, μιλώντας στη διάρκεια της παρουσίασης, η Κλινική Διαιτολόγος –Διατροφολόγος MSc, κ. Κατερίνα Βάμβουκα, το βιβλίο καλύπτει όλες τις απορίες μιας γυναίκας για την περίοδο αμέσως πριν αλλά μετά την εγκυμοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα, η διατροφή της γυναίκας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς επηρεάζει άμεσα το μέλλον και την υγεία του μωρού της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο ξεκινά από την παραδοχή ότι οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μαμάς, πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά τον τοκετό, επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, και συμβουλεύει τη μέλλουσα μανούλα:

  • για τη σωστή διατροφή του ζευγαριού πριν τη σύλληψη
  • για το πόσα κιλά πρέπει να πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ανάλογα με το βάρος που είχε πριν μείνει έγκυος)
  • δίνει οδηγίες για την εύκολη απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης μετά τον τοκετό
  • ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να λαμβάνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη
  • γιατί πρέπει να ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή
  • παρουσιάζει τα συνηθέστερα προβλήματα της εγκυμοσύνης και της δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.
  • δίνει πολύτιμες συμβουλές για την άσκηση της γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Τι πρέπει να προσέχει;

Αν λοιπόν σκοπεύετε σύντομα να μείνετε έγκυος, ή έχετε κάποια φίλη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αυτό είναι ένα βιβλίο που θα αποκτήσει μια σημαντική θέση στη βιβλιοθήκη της, και στην καρδιά της. Παρακολουθήστε μια video συνέντευξης, μια εκ των συγγραφέων, Κατερίνα Βάμβουκα:

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την βιβλιοπαρουσίαση.