Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Ειρήνη Κύρα: Καλύτερος έλεγχος του διαβήτη σε 5 βήματα

28 Μαρτίου 2016
12438 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ειρήνη Κύρα: Καλύτερος έλεγχος του διαβήτη σε 5 βήματα

Σε αυτό το σουπλά θέλαμε να συνοψίσουμε 2-3 βασικές οδηγίες που θα είναι χρήσιμες σε κάποιον που έχει διαβήτη, άμεσα και απλά. Oι διαιτολόγοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διατροφή στο διαβήτη δεν απέχει καθόλου από τις συστάσεις που ιδανικά θα έπρεπε όλος ο κόσμος να ακολουθεί. Σκεφτήκαμε ωστόσο να δημιουργήσουμε αυτό το σουπλά, για να μπορεί να έχει το άτομο με διαβήτη μπροστά του αυτές τις βασικές συμβουλές, την ώρα που τρώει και να μπορέσουν να εντυπωθούν καλύτερα στην καθημερινότητά του.

Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition Καλύτερος έλεγχος του διαβήτη σε 5 βήματα

Σε όσους πελάτες μου το έχω χρησιμοποιήσει, εκτιμούν αφενός την απλότητά του, ενώ έχω διαπιστώσει ότι τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα το μήνυμα και να το πράξουν πιο άμεσα. Συνήθως χωρίζω την κάθε πληροφορία του σουπλά σε στόχους τους οποίους θέτουμε μαζί με τον πελάτη.

Για παράδειγμα, μπορώ να ξεκινήσω εξηγώντας ποιο το κατάλληλο μέγεθος πιάτου και πώς θα πρέπει να το γεμίσουν την επόμενη φορά. Επίσης, μπορώ να εξηγήσω ποιο είναι το κατάλληλο σνακ ή τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να μειώσει το γλυκαιμικό φορτίο στη διατροφή του. Κι αν ως εδώ, οι συστάσεις αφορούν εξίσου και κάποιον χωρίς διαβήτη, για εκείνον που πάσχει από διαβήτη εφιστώ την προσοχή στην παρακολούθηση, τόσο στην αυτομέτρηση της γλυκόζης, όσο και στην τακτική επίσκεψή του στον γιατρό.

Ειρήνη Κύρα
Ειρήνη Κύρα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

H Eιρήνη Κύρα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc. - MMedSci) στην παχυσαρκία και στη διαχείριση του βάρους. Τον περισσότερο επαγγελματικό της χρόνο καταλαμβάνουν οι διαιτολογικές της συνεδρίες στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Νέο Κόσμο, βοηθώντας εξατομικευμένα κάποιον να βελτιώσει τη διατροφή και το βάρος του.