Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Το νέο βιβλίο της σειράς medNutrition wellness, “Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη”

25 Ιουνίου 2013
10263 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
perimenontas ton pelargo book

Εγκυμοσύνη διατροφή

Oι γυναίκες βιώνουν διαφορετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Κάποιες τη θεωρούν την πιο γλυκιά περίοδος της ζωής τους, άλλες τη χαρακτηρίζουν δύσκολη και κουραστική. Η αλήθεια βρίσκεται μάλλον κάπου στη μέση. H κοιλιά που μεγαλώνει, το σώμα που αλλάζει, η όρεξη που αυξάνεται, είναι αλλαγές που τρομάζουν... Από την άλλη το μωρό που μεγαλώνει δημιουργεί την πιο συγκλονιστική προσμονή…

Το βιβλίο διαθέσιμο στο eshop: Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Σε αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής της γυναίκας, πολύ κρίσιμη είναι η διατροφή της, καθώς επηρεάζει άμεσα το μέλλον και την υγεία του μωρού της. Οδηγό σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της εγκυμοσύνης φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο βιβλίο της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο “Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη”, που συνυπογράφουν οι διαιτολόγοι Κατερίνα Βάμβουκα και Αβραάμ Κάζης. Με αφετηρία την παραδοχή ότι οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μαμάς, πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά τον τοκετό, επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, το βιβλίο συμβουλεύει τη μέλλουσα μανούλα:

  • για τη σωστή διατροφή του ζευγαριού πριν τη σύλληψη
  • για το πόσα κιλά πρέπει να πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ανάλογα με το βάρος που είχε πριν μείνει έγκυος)
  • δίνει οδηγίες για την εύκολη απώλεια των κιλών τη εγκυμοσύνης μετά τον τοκετό
  • ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να λαμβάνει πριν, κατά τη διάρ¬κεια και μετά την εγκυμοσύνη
  • γιατί πρέπει να ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή και να μην αμελεί την άσκηση
  • παρουσιάζει τέλος τα συνηθέστερα προβλήματα της εγκυμοσύνης και της δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Αν λοιπόν σκοπεύετε σύντομα να μείνετε έγκυος, ή έχετε κάποια φίλη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αυτό είναι ένα βιβλίο που θα αποκτήσει μια σημαντική θέση στη βιβλιοθήκη της, και στην καρδιά της.

Δείτε τι έγινε και φωτογραφικό υλικό από την Παρουσίαση του βιβλίου, στην αίθουσα διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος» του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ.

Συνεντεύξεις των συγγραφεών στο medNutrition: