Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Μια καλά σχεδιασμένη χορτοφαγική διατροφή είναι ασφαλής για όλους

21 Φεβρουαρίου 2014
14625 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mprokolo karota kai sparagia

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ισορροπία και ασφάλεια σε μια διατροφή χωρίς κρέας; Αυτός είναι ο στόχος του βιβλίου "Κρέας; Όχι, ευχαριστώ! - Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους" των εκδόσεων medNutrition wellness, που παρουσιάστηκε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας.

Το βασικό μήνυμα που θέλησα να μεταδώσω στο πλαίσιο της παρουσίασης ήταν ότι μια χορτοφαγική διατροφή θα πρέπει να υιοθετηθεί σταδιακά και υπό την κατάλληλη καθοδήγηση.

Χορτοφαγική διατροφή

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε συνιστά ένα πρακτικό οδηγό για κάθε χορτοφάγο, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ακολούθησει μια ασφαλή χορτοφαγική διατροφή. Περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για μια εύκολη, διασκεδαστική και «γευστική» μετάβαση σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας. Ταυτόχρονα, απαριθμούνται τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής, τόσο για την υγεία του καταναλωτή, όσο και για το περιβάλλον.

Δείτε video απόσπασμα του συγγραφέα στον Αντ1:

Χορτοφαγία συνδυασμοί

Δίνονται απλοί και πρακτικοί συνδυασμοί φυτικών τροφίμων που εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη και το ασβέστιο, ενώ καταρρίπτονται δεκάδες μύθοι και προκαταλήψεις που κυκλοφορούν γύρω από τη χορτοφαγία σε κάθε στάδιο ζωής: από την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μέχρι την τρίτη ηλικία.

Δείτε την Παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ Θεσ/κης.

Στο κεφάλαιο για τους χορτοφάγους αθλητές, παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν επάρκεια θρεπτικών συστατικών, αύξηση της απόδοσής τους, γρήγορη αποκατάσταση, μέσω αυτής της διατροφής, αλλά και ποια είναι τα κατάλληλα για αυτούς συμπληρώματα διατροφής.

Χορτοφαγικές συνταγές

Στα τελευταία κεφάλαια, παρέχονται tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, για εύκολα σνακ, συμβουλές για το διάβασμα των διατροφικών ετικετών στο supermarket και χορτοφαγικές συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο.

Το βιβλίο "Κρέας; Όχι, ευχαριστώ!" θα το βρείτε στο e-shop του medNutrition.

Κωνσταντίνος Κούτσικας
Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.

Ο Κων/νος Κούτσικας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ. Sc.) στην Κλινική Διατροφή και συγγραφέας του Ελληνικού Χορτοφαγικού βιβλίου «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!». Παρέχει εξατομικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.