Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Έχεις έντυπο υλικό για παιδιά;

της Νικολέτας Τζημαγιώργη
06 Δεκεμβρίου 2018
9585 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
vivlia comics kai mplok gia paidia

Είσαι γονέας και αναρωτιέσαι πως μπορείς να εκπαιδεύσεις το παιδί σου να τρώει σωστά και ισορροπημένα; Είσαι διαιτολόγος και θέλεις να κάνεις διατροφική εκπαίδευση σε παιδιά αλλά δεν έχεις το κατάλληλο υλικό;

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική μεταχείριση και προσέγγιση. Τα εργαλεία που θα βρεις θα σε βοηθήσουν να διδάξεις στα παιδιά τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να αναπτύξεις την κριτική τους σκέψη πάνω σε θέματα διατροφής!

1. Ξεκίνησε με το βιβλίο «Το Διατροφονήσι»

Το «Διατροφονήσι» δημιουργήθηκε με στόχο να θέσει τις βάσεις της σωστής διατροφής στα παιδιά από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής τους. Το παιδί είναι βασικό να μάθει από μικρή ηλικία τι είναι η σωστή διατροφή και ποια είναι τα σωστά τρόφιμα.

Παρέα με τον κύριο Κολοκυθάκη, την κυρία Ραπανάκη, την κυρία Πίτσα, τον κύριο Χοιρινάκη, τη δήμαρχο κυρία Διατροφή και τους άλλους κατοίκους του Διατροφονησιού, τα παιδιά θα δουν τη σωστή διατροφή με «άλλο μάτι»!

Μέσα από ένα κείμενο ευχάριστο, γεμάτο μηνύματα και ερεθίσματα, η παρέα του Διατροφονησιού θα δώσει στο παιδί κίνητρα για να προβληματιστεί και τελικά να αποκτήσει βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα της διατροφής.

2. «Διατροφοπαιχνιδιάρηδες»

Οι «Διατροφοπαιχνιδιάρηδες» είναι μια ειδική έκδοση για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που στοχεύει να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά… ζωγραφίζοντας!

Περιλαμβάνει 11 εικόνες χρωματισμού, με ένα σύντομο κείμενο σε κάθε μια από αυτές, που στόχο έχουν να βοηθήσουν το παιδί να καταλάβει την αξία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή του.

3. Το βιβλίο «Ιστορίες Πρωινού»

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς εφοδιάζει με ενέργεια και εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη και τις καλές σχολικές επιδόσεις στα παιδιά! Πως όμως μπορείτε να πείσετε το παιδί σας να τρώει το πρωί σα βασιλιάς;

Στόχος αυτού του κόμικ είναι να προσεγγίσει το παιδί με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να το «πείσει να βάλει το πρωινό στην καθημερινότητά του.

Απευθύνεται σε παιδιά… μικρά και μεγάλα και αποτελεί ισχυρό βοήθημα για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς κάνει την εκπαίδευση παιχνίδι!

Νικολέτα Τζημαγιώργη
Νικολέτα Τζημαγιώργη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.