Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων medNutrition «Κρέας; Όχι, ευχαριστώ»

23 Μαρτίου 2015
13851 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
andres se parousiasi vivliou

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοπoιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων medNutrition «Κρέας; Όχι, ευχαριστώ», του Διαιτολόγου –Διατροφολόγου, Μ.Sc., κ Κωνσταντίνου Κούτσικα, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον συγγραφέα του βιβλίου, μίλησε και ο πρωταθλητής και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ κ Γιάννης Παπακώστας, ενώ η κα Γιώτα Ντορτλούκη, chef στο γνωστό θεσσαλονικιώτικο στέκι Cinque Terre και επιμελήτρια του chelf.tumblr.com, απάντησε για το αν "μπορεί μια χορτοφαγική διατροφή να είναι γευστική". Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η κα Σαμολαδά Μαρία.

Διαθέσιμο στο e-shop του medNutrition Κρέας; Όχι, ευχαριστώ

Στην αρχή της παρουσίασης ο κ Κούτσικας αναφέρθηκε στα ποσοστά αύξησης των χορτοφάγων στην Ευρώπη και στους λόγους που οδήγησαν στη μείωση κατανάλωσης κρέατος. Έκανε μια ιστορική αναδρομή στη χορτοφαγία και ανέφερε τις κατηγορίες χορτοφάγων που υφίστανται. Επίσης, μίλησε για τα χαρακτηριστικά μιας χορτοφαγικής διατροφής, για το ποια τρόφιμα περιλαμβάνουν και έκανε λόγο για τους μύθους γύρω από τη διατροφή χωρίς κρέας. Τέλος, έδωσε βάση στις ελλείψεις κάποιων θρεπτικών συστατικων που μπορεί να παρουσιαστούν σε μια τέτοιου είδους διατροφή, άλλα και συμβουλές για να μπορούμε να τις αποφύγουμε.

kreas oxi euxaristw koutsikas parousiash

Λίγα λόγια για το βιβλίο

  • αποτελεί πρακτικό οδηγό για μια ασφαλή χορτοφαγική διατροφή
  • περιλαμβάνει τα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να μεταβεί σωστά σε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς κρέας
  • περιέχει συνδυασμούς τροφίμων που θα συμβάλλουν στην κάλυψη των καθημερινών θρεπτικών αναγκών
  • παρουσιάζει τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής στην υγεία του καταναλωτή
  • αναλύει πώς πρέπει να είναι μια χορτοφαγική διατροφή ενός αθλητή ώστε να πετύχει αύξηση απόδοσης, αποκατάσταση και επάρκεια θρεπτικών στοιχείων
  • τέλος, παρέχει tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, συνταγές του σεφ Γιάννη Λουκάκου και συμβουλές για καλύτερη κατανόηση των διατροφικών ετικετών

Δείτε video απόσπασμα του συγγραφέα στον Αντ1:

Αν λοιπόν έχετε σκοπό να αποκλείσετε από τη διατροφή σας το κρέας αλλά έχετε κάποιους ενδοιασμούς περί αυτού, τότε δεν έχετε παρά να συμπεριλάβετε στη βιβλιοθήκη σας τον πρακτικό οδηγό για χοτοφάγους "Κρέας; Όχι, ευχαριστώ"