Συνεντεύξεις

Γιώργος Μέρμηγκας: Το evexis είναι το web based Λογισμικό Διατροφικής Υποστήριξης για τον επαγγελματία Διαιτολόγο!

28 Μαρτίου 2023
8793 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
evexis

Eρωτήσεις για το λογισμικό Διατροφικής Υποστήριξης Evexis, στους δημιουργούς του evexis, όσον αφορά τη χρησιμότητα που μπορεί αν έχει στους διαιτολόγους και πως θα μπορούσε να τους αναβαθμίσει την παρεχόμενη υπηρεσία τους.

Πώς ξεκίνησε η Ιδέα για τη δημιουργία του evexis;

Με την εξάπλωση των ευρυζωνικών συνδέσεων και την χρήση Smartphones σχεδόν από όλους, επήλθε μεγάλη αλλαγή στις ζωές όλων μας. Άνοιξαν νέοι δρόμοι για να δημιουργηθούν ξεχωριστά εργαλεία λογισμικού.

Όντας άνθρωποι της τεχνολογίας και βιώνοντας τις επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και διατροφής οι ίδιοι, η σπίθα δεν ήθελε και πολύ για να ανάψει. Ωρίμασε η ιδέα μέσα μας και αναζητήθηκαν συνεργάτες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ομάδα.

Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο για Διαιτολόγους που θα εκμεταλλευόταν τα θετικά μιας cloud υπηρεσίας, θα τους έδινε την δυνατότητα να παρέχουν καλύτερες και πιό ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους και ταυτόχρονα θα τους εξοικονομούσε χρόνο που είναι χρήμα!

Το 2016 και το 2017 ήταν χρονιές έρευνας και ανάλυσης απαιτήσεων. Στις αρχές του 2018 κυκλοφορήσαμε την 1η έκδοση του evexis!

Σε ποιους απευθύνεται η χρήση του;

Το evexis απευθύνεται σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους.

Με βάση τις δικές τους ανάγκες έχει σχεδιαστεί και εξελίσσεται, και η εμπειρία αυτών λαμβάνεται υπόψιν σε κάθε βήμα προόδου του.

Πώς μπορεί να βοηθήσει τον επαγγελματία διαιτολόγο;

Καταρχήν προσφέρει ένα ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης του πελατολογίου και των ραντεβού. Δεν χρειάζεται δηλαδή να χρησιμοποιεί ο Διαιτολόγος πολλές διαφορετικές εφαρμογές (excel, calendar, βάσεις δεδομένων με τρόφιμα κλπ) για να εργαστεί.

Από εκεί και έπειτα είναι το μοναδικό λογισμικό που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας συνταγών και διατροφικών ετικετών ακόμα και στην δωρεάν του έκδοση.

Επίσης, διαθέτει αυτόματο υπολογισμό δεικτών (BMI, ποσοστό λίπους κλπ) με ενσωματωμένες εξισώσεις που επιλέγει για κάθε πελάτη ξεχωριστά ο Διαιτολόγος αν το επιθυμεί.

Στα του διατροφολογίου, προσφέρει δυνατότητα σύνταξης διαιτολογίου με προαιρετική ανάλυση και επιλογή τροφίμων από διάφορους πίνακες. Εννοείται πως οι εκτυπώσεις μπορούν να προσαρμοστούν με το λογότυπο και τα στοιχεία του χρήστη και να σταλούν με email μέσα από το σύστημα.

Ποιοι συνήθως είναι οι λόγοι που συνάδελφοι είναι διστακτικοί να έχουν λογισμικό στο γραφείο τους;

Είναι δύσκολο όταν κάποιος έχει συνηθίσει να δουλεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο για χρόνια, να αλλάξει συνήθειες. Το βλέπουμε και από τους εαυτούς μας και είμαστε και άνθρωποι της τεχνολογίας!

Παρατηρούμε ότι οι Διαιτολόγοι που έχουν μια σχετική εργασιακή εμπειρία δυσκολεύονται πολύ να υιοθετήσουν αλλαγές. Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Η επιτυχία βασίζεται και στο κατά πόσο έχουμε εκπαιδεύσει τον εαυτό μας να εξελίσσεται. Μέσω της εξέλιξης και της εκμάθησης μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όλα τα νέα εργαλεία.

Η πανδημία έκανε πολλούς να καταλάβουν ότι είχαν μείνει πίσω τεχνολογικά και δεν ήταν προετοιμασμένοι για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Σε τι διαφέρει το evexis από τον ανταγωνισμό;

Σε πολλά! Καταρχήν για να δουλέψει δεν χρειάζεται να συνδέσεις κάποιο μαγικό flash drive που αν το χάσεις χάθηκες!

Eίναι Web based υπηρεσία πράγμα που σημαίνει ότι:

  • Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει τίποτα τοπικά ο χρήστης. Αυτό προσφέρει ασφάλεια και ξεγνοιασιά στην περίπτωση που χαλάσει ο υπολογιστής ή καταστραφεί ένας σκληρός δίσκος πχ
  • Δεν χρειάζονται εγκαταστάσεις αναβαθμίσεων. Ο χρήστης βλέπει τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις όταν συνδέεται στην υπηρεσία
  • Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο Internet χωρίς περιορισμούς
  • Είναι οικονομικό μιας και ακολουθεί το μοντέλο SaaS και η πληρωμή του γίνεται ανά διαστήματα. Δεν χρειάζεται να επενδυθούν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ προκαταβολικά για την αγορά του 

Υπάρχουν βλέψεις για το εξωτερικό; Ποιες οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε;

Είναι το μεγάλο μας στοίχημα. 

Σύμμαχος μας θα είναι η εμπειρία συνεργασίας με τους Έλληνες Διαιτολόγους. Όλα αυτά τα χρόνια μέσω της έρευνας μας συνειδητοποιούμε πόσο μπροστά είναι ο κλάδος στην χώρα μας. Πραγματικά υπάρχουν αστέρια εκεί έξω.

Πιστεύουμε ότι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε, θα είναι σίγουρα λιγότερες από αυτές που αντιμετωπίσαμε στην εχθρική προς την καινοτομία και επιχειρηματικότητα Ελλάδα όπου το κράτος σε υποχρεώνει με το καλημέρα να επιβαρύνεσαι με πληρωμές ΓΕΜΗ, τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ από το 1ο ευρώ...

Μελλοντικά features που θα βοηθήσουν το συνάδελφο διαιτολόγο;

Από πού να ξεκινήσω; 

Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει έρευνα και καταγραφή για δυνατότητες και λειτουργίες πολύ περισσότερες από αυτές που παρέχει τώρα η υπηρεσία μας. Ταυτόχρονα μαζεύουμε feedback από τους χρήστες μας και σημειώνουμε μικρολεπτομέρειες που στην καθημερινή εφαρμογή της Διαιτολογικής επιστήμης θα κάνουν την διαφορά.

Θα αρκεστούμε να πούμε ότι αναμένουμε Mobile εφαρμογή με διατροφικό ημερολόγιο και σύνδεση με Google calendar για συγχρονισμό των ραντεβού μιας και πολλοί Διαιτολόγοι χρησιμοποιούν gmail.


Δείτε στο παρακάτω video τα βασικά χαρακτηριστικά του evexis: