Δελτία Τύπου

Επάγγελμα διαιτολόγος: Προοπτικές που δεν έχετε σκεφτεί

12 Ιουνίου 2015
7065 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Επάγγελμα διαιτολόγος: Προοπτικές που δεν έχετε σκεφτεί

Photo source: www.bigstockphoto.com

Τι δυνατότητες δίνουν οι τεχνολογίες αιχμής και η ανάπτυξη εφαρμογών στην προοπτική του επαγγέλματος του διαιτολόγου σε χώρους εστίασης και την βιομηχανία τροφίμων; Θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη εφόδιο για τον διαιτολόγο στην καθημερινή του πρακτική; Πώς αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές την διατροφική σήμανση στους χώρους μαζικής εστίασης; Ποιος είναι ο ρόλος του διαιτολόγου στον χώρο του τουρισμού και της βιομηχανίας τροφίμων, τι δείχνουν τα δεδομένα μέχρι στιγμής;

Στην εποχή που ο ρόλος του διαιτολόγου αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην δημόσια υγεία και την πρόληψη, και αποτελεί σημαντική συνιστώσα στην αντιμετώπιση συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων υγείας, όπως είναι η παχυσαρκία και τα μεταβολικά νοσήματα, σύγχρονα εργαλεία βασιζόμενα σε νέες τεχνολογίες καθώς και καινούριες προοπτικές σε διαφορετικούς χώρους δραστηριοποίησης προκύπτουν καθημερινά ανοίγοντας τους ορίζοντες του επαγγέλματος στο ευρύ κοινό. Πώς μπορεί να διαχειριστεί ένας διαιτολόγος τις προοπτικές που δημιουργούνται και να συνεισφέρει από τη θέση του στην διαμόρφωση νέων υπηρεσιών και δεδομένων στον χώρο της υγείας;

Η ημερίδα με θέμα «Επάγγελμα διαιτολόγος: Προοπτικές που δεν έχετε σκεφτεί» που διοργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Εργαστήριο Χημείας και Φυσικοχημείας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχει ως σκοπό να προβληματίσει και να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στις 19 Ιουνίου 2015, 8:30 π.μ. - 13:30 μ.μ. και απευθύνεται σε νέους, αλλά και έμπειρους διαιτολόγους και επαγγελματίες στο χώρο της διατροφής.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Μπόσκου Γεώργιος, 2109549311, gboskou@hua.gr