Δελτία Τύπου

Supplement Awards 2023: Ο Θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την Καινοτομία στα Συμπληρώματα Διατροφής

13 Σεπτεμβρίου 2023
1884 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
supplement awards 2023

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Supplement Awards 2023 από τη BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την καινοτομία στα συμπληρώματα διατροφής, τις πρακτικές, τις υπηρεσίες, τις ενέργειες μάρκετινγκ, και ταυτόχρονα να προβάλλει την επιστημονική εγκυρότητα των προϊόντων διατροφής και υγείας με στόχο την ασφάλεια αλλά και ποιοτική επιλογή των καταναλωτών.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη του συγκεκριμένου χώρου, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών οι οποίες παράγουν και εμπορεύονται συμπληρώματα διατροφής και επιδιώκουν να ενθαρρύνουν την γνωστοποίηση των προϊόντων διατροφής και υγείας, προάγοντας ταυτόχρονα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και κατ’ επέκταση την καλή υγεία και το ευ ζην.

Συνολικά, διακρίθηκαν 14 εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Bausch & Lomb, CHRYSALLIS PRODERMA, Elvikann/Fresiamed, HERBALIFE, InterMed, MEDITERRA, Natures Plus, Nestlé ΕΛΛΑΣ, OLONEA, PHARMA CENTER, Syndesmos S.A., UNI-PHARMA, Virtus Pharma και ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ.

papachristos nestle

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Nestlé ΕΛΛΑΣ με το SOLGAR Advanced Multi-Billion Dophilus στα προϊόντα, η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ με το Lanes new Website στις υπηρεσίες και η Natures Plus με το SOURCE OF LIFE® GOLD TABLETS στο μάρκετινγκ.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η SOLGAR αναδείχθηκε SUPPLEMENT BRAND OF THE YEAR.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο χάρτης των συμπληρωμάτων διατροφής διευρύνθηκε αυτή τη χρονιά. Το well being γίνεται συνείδηση και στη χώρα μας ενώ η πανδημία μύησε ένα σημαντικό μέρος των καταναλωτών για την ανάγκη της πρόληψης και της ευεξίας. Στο πρόσφατο συνέδριο της Pharmapoint αναφέρθηκε ότι η συνολική αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής στη χώρα μας εκτιμάται πάνω από 125 εκατ. ευρώ, τρέχει με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης και ο κύριος όγκος των πωλήσεων γίνεται από τα φαρμακεία. Η παγκόσμια αγορά εκτιμάται πάνω από 150 δις ευρώ και η χώρα μας αντιπροσωπεύει κοντά στο 3% αυτής της αγοράς γεγονός, το οποίο δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης».

anna maria papiri

Στην συνέχεια, η Δρ. Ρενάτα Μίχα, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής των Supplement Awards, Ιδρύτρια του Food For Health (foodforhealth.gr), Κλινική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος, Αν. Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Tufts της Αμερικής, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Supplement Awards από τη BOUSSIAS events έρχονται να επιβραβεύσουν την ποιότητα και την καινοτομία στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής. Σε μια εποχή όπου η προστασία της δημόσιας υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της πανδημίας COVID-19, τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη συνολική υγεία και ευεξία, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται υπεύθυνα και υπό την καθοδήγηση των ειδικών. Είναι συνεπώς ζωτικής σημασίας να ενθαρρύνουμε την παραγωγή και διάθεση προϊόντων που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και βασίζονται σε στέρεες επιστημονικές αρχές. Ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια για την αναγνώριση και την προώθηση της ποιότητας στα συμπληρώματα διατροφής. Η τελική κρίση των υπό βράβευση συμπληρωμάτων βασίζεται στην ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από εξαίρετους επιστήμονες. Τα βραβεία που απονέμονται αποτελούν σημαντική αναγνώριση δέσμευσης στην ποιότητα, την καινοτομία, και πάνω απ' όλα, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια εταιρεία, και πρωτίστως σε όλες τις εταιρείες των οποίων τα συμπληρώματα διατροφής ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν».

renata mixa

Χαιρετισμό στην τελετή απεύθυνε ο Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος δήλωσε: «Πολύ σημαντική εκδήλωση η οποία αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που έχουν τα συμπληρώματα όχι μόνο στην υγεία αλλά στην πρόληψη και ταυτόχρονα στο wellbeing. Τα συμπληρώματα φαίνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα εκτός από τη σημαντική προσφορά στον χώρο της υγείας θα αποτελέσουν και σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης στον χώρο του φαρμάκου και του παραφαρμάκου».

Επίσης, ο Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εκτιμώ την προσπάθεια της BOUSSIAS events για την ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων που διακινούνται μέσα από τα φαρμακεία σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Πραγματικά το ελληνικό φαρμακείο μέσω του δικτύου του διαθέτει προϊόντα καινοτόμα όπου μέσω της επιστημονικότητας του Έλληνα φαρμακοποιού προσφέρει τα καλύτερα για τη δημόσια υγεία και για την υγεία του ασθενή».

Χορηγός της τελετής απονομής των Supplements Awards 2023 ήταν η Natures Plus.

Διοργάνωση: BOUSSIAS events.

Στο site www.supplementawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.