Συνέδρια

Συμβουλευτική διαιτολόγου για την αντιμετώπιση ασθενούς

της Όλγας Δέδε
24 Φεβρουαρίου 2016
11913 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Συμβουλευτική διαιτολόγου για την αντιμετώπιση ασθενούς

Ο διαιτολόγος και οι δεξιότητες που χρειάζεται ήταν κάποια απ' τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη δημόσια υγεία στο 13ο Πανελλήνιο Συνεδρίο Διατροφής και Διαιτολογίας και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής που διοργανώθηκαν στο "Θέατρον" Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στις 27-29 Νοέμβρη. Για τα θέματα αυτά μας μίλησαν στο medNutrition δύο από τους ομιλιτές.

Δημήτρης Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος M.Sc

Στο προεδρείο του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα τη δημόσια υγεία βρέθηκε ο Δημήτρης Μπερτζελέτος. Στην ομιλία του είπε ότι ο διαιτολόγος της δημόσιας υγείας είναι ο άνθρωπος που θα παρατηρήσει τα διατροφικά προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία του πληθυσμού και θα δώσει λύση με σκοπό τη μείωση και πρόληψη των νοσημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της κοινότητας. Χρειάζονται οργανωτικές ικανότητες και σωστή χρήση του λόγου ώστε να μεταφέρει σωστά το κάθε ζήτημα και να εργαστεί πάνω στη λύση του έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις. Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε αναλυτικά τις δεξιότητες που χρειάζεται ένας διαιτολόγος δημόσιας υγείας:

Ευμένης Καραφυλλίδης , BSc (Hons), MSc, NYSCDN

Όπως προαναφέρθηκε, ο διαιτολόγος χρειάζεται τις κατάλληλες γνώσεις τις οποίες θα πάρει απο διάφορες πηγές. Το θέμα της ομιλίας μου είχε να κάνει με τις σωστή αξιολόγηση της πηγής της πληροφορίας για την επιλογή του σωστού τρόπου χειρισμού κάθε προβλήματος, είτε είναι μέσω internet είτε είναι σε έντυπη μορφή ανάλογα με τη βιβλιογραφική της αναφορά. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεντευξή του Ευμένη Καραφυλλίδη στο medNutrition:

Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Ph.D

Σύμφωνα με την Κλινική Διαιτολόγο, το σκόρ εκτίμησης καρδιακού κινδύνου έχει ένα λάθος αποτέλεσμα κατά 30%. Στην προσπάθεια να γίνει ένα πιο έγκυρο εργαλείο στα χέρια των καρδιολόγων, σκέφτηκαν να αξιολογηθεί και ο παράγοντας διατροφή για να διαπιστώσουν αν μείωνεται το ποσοστό του λάθους. Πράγματι η διατροφική αξιολόγηση φαίνεται να είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να σώσει 1-2 άτομα στα 10. Προτείνεται ο διαιτολόγος να αφιερώσει 5 λεπτά απο το χρόνο του καθώς μπορεί να σώσει μια ζωή.

 

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος