Δελτία Τύπου

NLP Wellbeing Coach Certification στην Ελλάδα

28 Ιουλίου 2019
5067 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
 nlp-wellbeing-coach-certification-stin-ellada

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο εκπαιδευτικός οργανισμός Dynamic Equilibrium System παρουσιάζει το NLP Wellbeing Coach Certification, παγκόσμια τριπλά πιστοποιημένο από τον διεθνή φορέα INLPTA (International NLP Trainers Association)

Τα τελευταία χρόνια, η εκπαίδευση στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NeuroLinguistic Programming- NLP) αναπτύσσεται έντονα στον ελληνικό χώρο και όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας επιλέγουν την μετεκπαίδευσή τους σε αυτή την ιδιαίτερα αποτελεσματική μεθοδολογία. H κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος και NLP Wellbeing Expert Βάσια Μανίκα, είχε μιλήσει για την πρωτοφανή επιτυχία του NLP Wellbeing Diploma και σήμερα, πλέον, είμαστε στην 3η συνεχόμενη χρονιά εκπαίδευσης αυτού του μοναδικού πτυχίου παγκοσμίως, του NLP Wellbeing Coach Certification, που οδηγεί στην τριπλή πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα INLPTA.

Λίγα λόγια για τον ΝευροΓλωσσικό Προγραμματισμό

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι ένας μοναδικός συνδυασμός νευρολογίας, γλωσσολογίας και προγραμματισμού, των τριών πιο ισχυρών συστατικών που συμβάλλουν στη δημιουργία της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι η επιστήμη της πρακτικής τέχνης του πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που εστιάζουν στο τι πρέπει να αλλάξουμε. Είναι η τέχνη και η επιστήμη του ΠΩΣ χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, για να επικοινωνήσουμε τόσο με τον εαυτό μας όσο και τους άλλους.

Είναι η μελέτη της Υποκειμενικής Εμπειρίας.

Είναι η μελέτη του νου και της γλώσσας που καταλαβαίνει ο νους.

Το μυαλό μας είναι μηχανή που παράγει νόημα και τείνουμε να αντλούμε νόημα απο τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτή η κατανόηση μας βοηθάει να δημιουργήσουμε συνέπεια στα πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να αλλάξουμε μοτίβα τα οποία μας δυσκολεύουν στα αποτελέσματα μας.

Πώς συνδέεται το NLP με την Ευεξία και την Υγεία;

Η ευεξία είναι μια ενεργή διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος κάνει επιλογές προς μια υγιή, δραστήρια και δημιουργική ζωή, όπου απολαμβάνει στο μέγιστο ό,τι έχει αυτή να προσφέρει. Αυτές οι επιλογές είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και γίνονται μέσα από μια δυναμική διαδικασία αναγνώρισης, αλλαγής και σύνδεσης του μυαλού, σώματος, πνεύματος και της αποδοχής του εαυτού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα NLP Wellbeing Coach Certification προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο, τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που χρειάζεται να δουλέψουμε και τους τρόπους που οι ήδη υπάρχουσες επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν την ψυχοδιανοητική και σωματική μας κατάσταση και αρρωσταίνουν το σώμα και τους εγκεφάλους μας (μυαλό- καρδιά- έντερο).

Αποτελεί μοναδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για Επαγγελματίες Υγείας, Κοινωνικών και Συμπεριφοριστικών επιστημών, Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Φαρμακοποιούς, Διαιτολόγους / Διατροφολόγους, Health & Wellness coaches και Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με τουλάχιστον 3 χρόνια επαγγελματική εμπειρία.

Υπενθυμίζουμε ότι το NLP Wellbeing πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον κ. Νίκο Φραγκιά,  Interventionist, Ψυχοθεραπευτή, Master Coach, NLP Trainer και ιδρυτή του εκπαιδευτικού οργανισμού Dynamic Equilibrium System ltd. και την Βάσια Μανίκα, κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο, απόφοιτο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από επαγγελματίες υγείας, όπως είναι οι συνάδελφοι διαιτολόγοι Μαρία Τουμπή και Μυρτώ Μυλωνά, ομοιοπαθητικό, φαρμακοποιό, ανθοθεραπεύτρια ιαμάτων Bach, φυσικοθεραπευτή- χειροπρακτικό, καθηγητή φυσικής αγωγής και, τέλος, εργασιακό ψυχολόγο.