Δελτία Τύπου

Το 1ο παγκοσμίως NLP Wellbeing Diploma που έγινε στην Ελλάδα

12 Ιουνίου 2018
6531 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
NLP Wellbeing Diploma stin ellada

Photo source: www.bigstockphoto.com

Διθυραμβικές κριτικές από τους συμμετέχοντες διαιτολόγους για το NLP Wellbeing Diploma του εκπαιδευτικού οργανισμού Dynamic Equilibrium System, παγκόσμια πιστοποιημένο από τον διεθνή φορέα INLPTA (International Neuro Linguistic Programming Trainers Association).

Το πρώτο του είδους του σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα NLP Wellbeing Diploma, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον κ. Νίκο Φραγκιά, Interventionist, Ψυχοθεραπευτή, Master Coach, NLP Trainer και ιδρυτή του εκπαιδευτικού οργανισμού Dynamic Equilibrium System ltd.  Και την κα Βάσια Μανίκα, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Diet & Wellbeing NLP Coach.

Οι επαγγελματίες Υγείας που το παρακολουθήσαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον επαγγελματισμό, την ιδιαίτερη εκπαιδευτική ικανότητα της συναδέλφου, Βάσια Μανίκα, και την μοναδική παρέμβαση του Νίκου Φραγκιά. Είχαμε τη χαρά να τους φιλοξενήσουμε τον Νοέμβριο σε ένα διαδραστικό live streaming στο facebook page του medNutrition PRO, σχετικά με τους τρόπους και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουμε ως διαιτολόγοι για να χτίσουμε μια αποτελεσματική σχέση με τους πελάτες μας, που στηρίζεται στον σεβασμό, την κατανόηση και την κινητοποίησή τους, ειδικά σε δύσκολες στιγμές τους που αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν.  

Κάποια σχόλια των επιστημόνων Διαιτολόγων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα είναι τα παρακάτω:

Μαρία Καλατζή

Το NLP Wellbeing Diploma ήταν ένα ρηξικέλευθο σεμινάριο για εμένα. Νοιώθω πολύ τυχερή που το παρακολούθησα αλλά δεν ήταν καθόλου τυχαίο που βρέθηκα εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Ο επίλογός του μου άφησε την αίσθηση του σεβασμού που δικαιούνται οι άνθρωποι γενικότερα αλλά διαμέσου του αυτοσεβασμού.

Μαίρη Μιχελή

Ανταποκρίθηκε στο κριτήριό μου. Ήταν μια εκπαίδευση που ήρθε την κατάλληλη ώρα. Έφερε χάος μεν, γιατί με έκανε να μπω σε διαδικασία αναθεώρησης του τρόπου που δουλεύω μέχρι τώρα (που ήδη εσωτερικά δεν με κάλυπτε πλήρως), αλλά με έσπρωξε σε μια πορεία που δεν έμπαινα μέχρι τώρα γιατί δεν είχα ασφαλή τρόπο να μπω. Αυτό που μου προσέφερε πάνω απ’ όλα δεν ήταν ένα μονοπάτι ξεκάθαρο (ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι δεν ήταν το ζητούμενο), αλλά θάρρος να υπερβώ τα όριά μου.

Γεωργία Πετράκη

Εξαιρετική εκπαίδευση! Η εκπαιδευτικη μεθοδολογία, οι συμπυκνωμένες πληροφορίες, τα σημαντικά εργαλεία και ο τρόπος προσέγγισης των εκπαιδευτων προς τους εκπαιδευόμενους είναι απλά μοναδικός και ο καλύτερος που έχω συναντήσει  μέχρι τώρα.

Ειρήνη Κύρα

Φοβερή η φιλοσοφία και οι αρχές που πρεσβεύει το NLP! Αν μπορεί συνειδητά κάποιος να το πράττει πλήρως, νομίζω λύνει τα χέρια, όχι μόνο στα επαγγελματικά.

Ελένη Τσαχάκη

Η δική μου αρχική προσέγγιση ήταν σε σχέση με το πώς θα μπορούσα να δω καλύτερα τους ανθρώπους και όχι απλώς τους «πελάτες» μου. Μία δική μου προσδοκία που επιβεβαιώθηκε με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Οργανωμένο πρόγραμμα, συνέπεια ωρών, οργανωμένες σημειώσεις για homework, βιβλιογραφία στις πληροφορίες που θα ακούσεις και πιστοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν μερικά χαρακτηριστικά από τα «τυπικά» που αναζητάς σε μία εκπαίδευση και όλα αυτά υπήρχαν. Αυτό που συχνά όμως που δε συναντάς στις εκπαιδεύσεις είναι η σύνδεση που μπορείς να έχεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Αυτή η σύνδεση μπορεί να σε «απογειώσει» στην πληροφορία που μπορείς να λάβεις και στην πραγματικότητα πως μία τέτοια σύνδεση πχ στη διαιτολογική συνεδρία, μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη γενική εντύπωση; Θα μπορούσα απλά να πω ότι είναι ένα diploma διαφορετικό από ό,τι άλλο υπάρχει όσον αφορά την προσέγγιση του ανθρώπου και πως έχουμε «προγραμματιστεί» να σκεφτόμαστε/αισθανόμαστε/ζούμε.

nlp ekpaideusi stin ellada

 

Κάποια σχόλια των συμμετεχόντων για τους εκπαιδευτές είναι:

Μαρία Καλατζή

Βάσια Μανίκα

Η Βάσια με «πήρε» μαζί της από την στιγμή που μιλήσαμε στο τηλέφωνο με την χρήση της γλώσσας και τον τόνο της φωνής της σε στιγμή που εγώ ήμουν στην τρέλα της καθημερινότητας. Ηγετική και επιβλητική μορφή. Συναισθηματική με έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Πολύ καλή γνώστης με έντονη διάθεση μεταλαμπάδευσης των γνώσεων. 

Νίκος Φραγκιάς

Θα ξεκινήσω χιουμοριστικά χαρακτηρίζοντάς τον άξιο εφόσον κατανόησε και σεβάστηκε τις ανάγκες 10 γυναικών ταυτόχρονα! Παρόλο το πολύ καλό βιογραφικό και την πολύ μεγάλη εμπειρία έχει χαμηλή εγωκεντρικότητα αλλά ισχυρή αίσθηση προσωπικής ταυτότητας, πράγμα που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Γεωργία Πετράκη

Βάσια Μανίκα

Άριστη σε όλα της! Για αρχή η θετική της ενέργεια σε κατακτά! Στη συνέχεια παρατηρώντας την βλέπεις ένα άνθρωπο που αγαπά την δουλειά του και επιδιώκει να την εξελίξει με τον καλύτερο τρόπο και γι΄αυτό και συνεχίζει να εκπαιδεύεται αλλά το σημαντικό είναι ότι δίνει απλόχερα την γνώση που έχει και στους υπόλοιπους. Ο τρόπος που εκπαιδεύει ειναι εξαιρετικός, πάντα πρόθυμη να εξηγήσει, νιώθεις οτι σε εξελίσει συνεχώς!

Νίκος Φραγκιάς

Έλεγα να το αφήσω μυστήριο γιατί νομίζω ότι αυτό τον χαρακτηρίζει!

Η εκπαίδευση του, η εμπειρία του και η ευστροφία του σε πείθουν ότι αυτό που εκπαιδεύεσαι μπορεί να επιδράσει στον άνθρωπο απέναντι σου καταλυτικά. Και μέσα από το μυστήριο που αφήνει στον κατάλληλο σημείο και χρόνο να σε οδηγήσει να βρεις τις άλλες απαντήσεις.

Ειρήνη Κύρα

Βάσια Μανίκα

Δε θεωρώ ότι γνωριζόμασταν μέχρι την ευτυχή συγκυρία αυτής της εκπαίδευσης. Χάρηκα λοιπόν, και ουσιαστικά! Οργανωτική, δυναμική στα μηνύματα/νοήματα που ήθελε να επικοινωνήσει, με σεβασμό στο προσωπικό χρόνο που η καθεμιά μας είχε ανάγκη για να εμπεδώσει κάτι ή να απαντήσει σε κάτι. Άμεση και προσιτή.

nlp stin ellada apofoitoi

 

Ελένη Τσαχάκη

Βάσια Μανίκα

Τη γνώριζα ως διαιτολόγο συνάδελφο και μέχρι εκεί. Μέσα από το diploma, έμαθα και το ρόλο της ως εκπαιδεύτρια που πιστεύω ότι τον υποστηρίζει αφάνταστα, με όλη τη σημασία της λέξης και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας εκπαιδευτής. Επικοινωνιακή, άμεση, γνωρίζει να θέτει τα όρια στα σημεία που πρέπει, και να μεταφέρει την πληροφορία με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Νίκος Φραγκιάς

Αν και η παρουσία του στο πρόγραμμα ήταν μικρή χρονικά, παρόλα αυτά ήταν αισθητή. Ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και προσέγγισης των καταστάσεων που συμβαίνουν και  του τρόπου προσέγγισης που μπορεί κάποιος να έχει. Ικανός να σου μεταφέρει μία διαφορετική οπτική γωνία και να σου παρουσιάσει facts & feelings. Καθοδηγητής σίγουρα!