Δελτία Τύπου

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού της Ε.Γ.Β.Ε.

20 Νοεμβρίου 2018
4440 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
19o synedrlio fysikis agwgis kai athlitismou

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, διοργανώνει η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), από 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το οποίο βρίσκεται στο Πανόραμα (πρώην δημαρχείο Πανοράματος), στην οδό Απόστολου Σαμανίδη 21 (οδός Πανοράματος - Θέρμης). Στο χώρο διεξαγωγής υπάρχει μεγάλος ανοιχτός-υπέργειος χώρος στάθμευσης που διατίθεται δωρεάν. Πρόσβαση υπάρχει και με αστική συγκοινωνία με τη γραμμή 58 (με αφετηρία την οδό Ελ. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), στάση δημαρχείο. 

Το Πανελλήνιο συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ε.Γ.Β.Ε. για την πολύπλευρη ενημέρωση και επιμόρφωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 6 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short  και full paper). Χορηγός είναι οι Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. 

Στις επιστημονικές ανακοινώσεις (προφορικές και αναρτημένες), καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική - Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κλπ.

Στο πλαίσιο του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 6 εξειδικευμένα σεμινάρια:

  1. Σεμινάριο «Στρατηγικές Εξάσκησης Προσοχής και Αυτοσυγκέντρωσης σε Όλα τα Σπορ».
  2. Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project MULTI-SPORT/ “Multidisciplinary modules for a healthy, safe and comprehensive approach to sport”, Πολυεπιστημονικές δομές για μια υγιή, ασφαλή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού (project number: 590508-EPP-1-2017-1IT-SPO-SSCP)».
  3. Σεμινάριο «Τι Είναι ο Personal Trainer και Ποιος Είναι ο Ρόλος του;».
  4. Σεμινάριο «Αξιολόγηση της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου».
  5. Σεμινάριο «’’Εν Κινήσει’’ – Ένα Ενταγμένο στο Σχολικό Περιβάλλον, Πρόγραμμα Παρεμβατικής Διαχείρισης Μαθητών με Κινητικές Μαθησιακές Δυσκολίες».
  6. Σεμινάριο «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση Συμμετοχής για το κάθε ένα.

Η γραμματεία του Συνεδρίου θα ανοίξει στο χώρο διεξαγωγής του από τις 09.00 το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018. Το πρώτο θέμα της θα ξεκινήσει στις 10.00. Εγγραφές θα γίνονται και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Χορηγοί επικοινωνίας: VORIA.GR, ΣΠΟΡ FM 94.5, ARENA Radio 89.4, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5, Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – THESNEWS, ΜedNutrition

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512  -  Διεύθυνση internet, www.egve.gr 

19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Γ.Β.Ε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Οργάνωση: Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος
Υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) 
Χορηγός: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.