Δελτία Τύπου

Τι είπαν οι Επαγγελματίες Υγείας για την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ;

24 Σεπτεμβρίου 2018
3486 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
sxolia spoudastwn tou KEADD

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σπουδαστές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) για τις γνώσεις-δεξιότητες που έλαβαν και την εμπειρία τους μετά το πέρας της εκπαίδευσης τους:

Βραχιόλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος – Αλεξανδρούπολη

Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για μια εκπαίδευση ζωής

Η άρτια οργάνωση, η επιμέλεια και το νοιάξιμο των εκπαιδευτών για την προσωπική αλλά και εκπαιδευτική εξέλιξη των σπουδαστών είναι υποδειγματικά. Έχοντας παρακολουθήσει την εκπαίδευση αλλά και πολλές άλλες μέχρι τώρα στη ζωή μου, ένα έχω να πω: Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ κάνει τη διαφορά!

Μαθαίνεις πράγματα τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσεις άμεσα. Σε εξοπλίζει η εκπαίδευση με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συμπληρώνει τις γνώσεις σου και σε υποστηρίζει. Διορθώνει ελλείψεις στην μέχρι τώρα εκπαίδευση μας, διαλύει μύθους για την διατροφή αλλά και γενικότερα για τις διατροφικές διαταραχές και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο άτομο που υποφέρει από διατροφικές διαταραχές.

Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία και το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ευάγγελο Ζουμπανέα και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του! Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Μαλλιαράκης Νίκος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Κρήτη

Στην αναζήτηση της γνώσης έψαξα τους κορυφαίους γιατί ως θεραπευτές που φιλοδοξούμε να γίνουμε, έχουμε ΕΥΘΥΝΗ.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μηχανισμό κάθε διατροφικής διαταραχής είτε λέγεται Νευρική Ανορεξία, είτε Νευρική Βουλιμία είτε Αδηφαγία με τις παραλλαγές τους, χρειάστηκαν δεκάδες ώρες μαθημάτων, όπως και για την Παχυσαρκία σε ενήλικες εφήβους και παιδιά!

Χρειάστηκαν εισηγήσεις από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, κλινικούς διαιτολόγους, γυμναστές, αθλητικούς ψυχολόγους και γνωσιακούς ψυχολόγους! Περισσότερες από τις μισές μέρες αφιερώθηκαν στην ψυχολογία! Στην ανάλυση και κατανόηση συμπεριφορών! Γιατί?

Μα επειδή ο ανθρώπινος οργανισμός στο σύνολό του είναι τόσο πολύπλοκος που θα ήταν αδύνατον να κατανοήσουμε τι συμβαίνει, πως σκέφτεται και πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, τις λειτουργίες του και τον κόσμο, ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ισορροπία! Θα ήταν επίσης αδύνατον να τον επαναφέρουμε στην ισορροπία!

Αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα που ξεκινούν από τις διατροφικές διαταραχές και καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα διατροφικής συμπεριφοράς, που φτάνει μέχρι το πασίγνωστο: "από αύριο δίαιτα" (το οποίο δεν είναι καθόλου ελαφρύ ως θέμα και καθόλου ακίνδυνο) ήθελα προσωπικά να τα προσεγγίσω μέσα από την εγκυρότητα της εκπαίδευσης τού ΚΕΑΔΔ και από τους καλύτερους εκπαιδευτές!

Στην αναζήτηση της γνώσης έψαξα τους κορυφαίους γιατί ως θεραπευτές που φιλοδοξούμε να γίνουμε, έχουμε ΕΥΘΥΝΗ, γραμμένη με τεράστια γράμματα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ευγνωμοσύνη στους δασκάλους μας! Ένα μπράβο και στους συν εκπαιδευόμενους μου!

Ευαγγελία Καφούνη, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια, Αθήνα

Μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά

Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο ΚΕΑΔΔ και εφαρμόζοντας πλέον και εγώ η ίδια τις τριάδες και τις δυάδες, παρατηρώ πως όλα αυτά που διδαχθήκαμε προέρχονται από ανθρώπους με γνώσεις και αγάπη για το επάγγελμά τους. Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς για το κατά πόσο η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται  και σε ψυχολόγους. Με χαρά μου είδα ότι είναι μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά! Έμαθα πολλά πράγματα για τη διατροφή, για τη σωματική άσκηση και τα οφέλη της, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας στη διατροφή.

Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που σταδιακά σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με έναν άλλο πιο υγιή τρόπο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ!

Σοφούρη Ευρυδίκη, Ιατρός Παθολόγος – Αθήνα

Ένα πρόγραμμα όπου η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου Master practitioner on eating disorders είναι εξαιρετική.

Οι ομιλίες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες με υψηλό επίπεδο πληροφόρησης και κατάρτισης των ομιλητών. Η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι άψογη με πάρα πολύ καλή επιλογή του χώρου, ο οποίος ήταν πολύ ευχάριστος και εύκολα προσβάσιμος.

Η γραμματειακή υποστήριξη διευκόλυνε τη διαδικτυακή συμμετοχή και την ομαλή παρακολούθηση του σεμιναρίου. Η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών από διατροφολόγους, ψυχολόγο, ιατρούς και γυμναστή.

Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονταν από σύγχρονες βιβλιογραφικές αναφορές με συνοδευτικό και υποστηρικτικό υλικό εκτενέστατο.

Όσον αφορά την διατροφή παρουσιάζονται λεπτομερώς ολοκληρωμένα και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής που Βασίζονται σε πετυχημένα μοντέλα διατροφικής υποστήριξης και δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένου δικτύου Στήριξης του πελάτη για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής.

Η ροή του σεμιναρίου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με πολλαπλές στιγμές εντυπωσιασμού ως το περιεχόμενο.

Επιτυχημένη είναι και η διαδραστικότητα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου όχι μόνο εκείνων με την φυσική τους παρουσία αλλά και των συμμετεχόντων διαδικτυακά.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Δείτε περισσότερα σχόλια για την εκπαίδευση στο σύνδεσμο http://ow.ly/oUuP30lPM73