Δελτία Τύπου

Τι είπαν οι Επαγγελματίες Υγείας για την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ;

24 Σεπτεμβρίου 2018
8589 Προβολές
6 λεπτά να διαβαστεί
Τελευταία ενημέρωση 10 Αυγούστου 2020
sxolia spoudastwn tou KEADD

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σπουδαστές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) για τις γνώσεις-δεξιότητες που έλαβαν και την εμπειρία τους μετά το πέρας της εκπαίδευσης τους:

Τόπουζα Ελένη, Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη

Όλη η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν καταπληκτική.

Θα ξεκινήσω απο τον διευθυντή του ΚΕΑΔΔ Ευάγγελο Ζουμπανέα ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω στον τομέα των Διατροφικών Διαταραχών και της διατροφής γενικώς. Φιλικός, προσιτός και πάντα πρόθυμος να λύσει οποιαδήποτε απορία. Η έμφυτη ευγένεια είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του.

Άριστες εντυπώσεις έχω επίσης από τις κυρίες Κοντελέ και Σχινά. Εξαιρετικές η καθεμιά στον τομέα της με μεγάλη εμπειρία και μεταδοτικότητα. Πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν και να συζητήσουν οτιδήποτε χρειάστηκα.

Τέλεια οργάνωση και ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης στον πολύ ωραίο χώρο του Mediterranenan Palace. Πολύ ωραία γεύματα και σνακ μας προσφερόταν από το ξενοδοχείο αλλά και το ίδιο το ΚΕΑΔΔ.

Επίσης, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη που είχα από την αρχή.

Έμαθα τόσα πολλά καινούρια πράγματα που πραγματικά νιώθω ότι άλλαξα οπτική σε πολλά θέματα σχετικά με την διατροφή. Τελειώνοντας την εκπαίδευση αισθάνομαι ότι απέκτησα μια πολύ μεγάλη εμπειρία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έχω κάνει και άλλες εκπαιδεύσεις σε άλλους τομείς αλλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Μας δόθηκε πολύτιμο έντυπο υλικό και εργαλεία για να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερη. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τελειώνοντας από εκεί νιώθω ότι ανά πάσα στιγμή έχω κάποιον να με βοηθήσει όταν αντιμετωπίζω ένα δύσκολο περιστατικό. Αυτή είναι η ομάδα του ΚΕΑΔΔ. Συνεχίζουν να στηρίζουν τους αποφοίτους τους και μετά την λήξη της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Ζουμπανέα. Όσες φορές χρειάστηκα την βοήθεια του μου την προσέφερε. Για πρώτη φορά, τελείωσα μια εκπαίδευση και λυπήθηκα πραγματικά. Ήσασταν όλοι θαυμάσιοι, ευχαριστώ πολύ για αυτήν την μοναδική εμπειρία που μου χαρίσατε!

Μπικιτζής Παναγιώτης, Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη

Μία μοναδική εμπειρία, υψηλού επιπέδου αλλά ταυτόχρονα πολύ ευχάριστη.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι τεράστιο , καλύπτει οποιοδήποτε περιστατικό και καλύπτει επίσης κάθε παράμετρο αυτού, δηλαδή απόλυτα χρήσιμο. Η εμβάθυνση και ο συνδυασμός σε τεχνικές CBT με το διατροφικό κομμάτι, ανοίγει ένα νέο παράθυρο όχι μόνο στις διατροφικές διαταραχές αλλά και σε τομείς Ψυχοθεραπείας. Το πιο σπουδαίο κομμάτι της εκπαίδευσης θεωρώ ότι είναι η μοναδική θέρμη και το συναίσθημα που νιώθεις ότι είσαι πλέον ένα μέλος μιας μεγάλης ομάδας.

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ χωρίς να ξεχωρίσω κανέναν, γιατί απλά ήταν όλοι μοναδικοί.

Αγγελική Σανδήλου-Γαβαλά Ψυχολόγος, Μαρούσι Αττικής

Είναι από τις λίγες φορές που μία εκπαίδευση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου.

Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι γεμάτο γνώση, εμπειρίες, ιδέες που με έχει εξελίξει όχι μόνο ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο.

Παρ' όλο που είχα κάποιους ενδοιασμούς αν ως ψυχολόγος θα μπορούσα να επωφεληθώ τελικά καταλήγω ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση μου έχει δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και την αυτοπεποίθηση για να δουλέψω με τις διατροφικές διαταραχές αλλά μου πρόσφερε γνώσεις και τεχνικές ευρύτερα για τη δουλειά μου. Ξύπνησε τη δίψα μου για περισσότερη γνώση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ζουμπανέα, την κυρία Σχοινά την κυρία Κοντελέ και σε όλη την ομάδα των εκπαιδευτών...

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Τάκας Πανταζής Διαιτολόγος – Αλεξανδρούπολη

ΚΕΑΔΔ σε ευχαριστώ για τα εργαλεία και τις γνώσεις που μου έδωσες.

Μέσα από αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΔΔ αλλά και να μεταφέρω κάποιες εντυπώσεις μου που ίσως να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους και μη ώστε να πάρουν την απόφαση και να φοιτήσουν.

Έχοντας ήδη στην φαρέτρα των γνώσεων μου τα πτυχία μου και έχοντας ήδη μια πείρα στον χώρο ως ελεύθερος επαγγελματίας αισθανόμουν κάποιες στιγμές ότι κάποια περιστατικά ήθελαν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό συνέβαινε διότι κάποια από αυτά τα άτομα υπέφεραν από διατροφικές διαταραχές. Όμως παρόλο που μπορούσα να διακρίνω ότι κάτι διαφορετικό χρειαζόταν ως αντιμετώπιση του περιστατικού, δυστυχώς δεν είχα τα «εργαλεία» για να το αντιμετωπίσω.

Εδώ έρχεται και συμβάλει το ΚΕΑΔΔ με τους εκπαιδευτές του. Καθώς προχωρούσε η εκπαίδευση και έπρεπε να εφαρμόσουμε σε εμάς τις ασκήσεις – εργαλεία που στο μέλλον θα εφαρμόσουμε και εμείς στους διαιτώμενους κατάλαβα την προσέγγιση του ΚΕΑΔΔ προς τις διατροφικές διαταραχές και όχι μόνο.

Μπορώ να πω ότι αξίζει τον κόπο και τις ώρες τις εκπαίδευσης διότι είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Πάντα σημείωνα και είχα απορίες αλλά στο επόμενο μάθημα ως δια μαγείας μου τις απαντούσαν οι εκπαιδευτές χωρίς να έχω προλάβει να αποστείλω τις ερωτήσεις μου (παρακολούθηση μέσω ιντερνετ).

Σαν μήνυμα προς στους συναδέλφους μου που έχουν ήδη μια εμπειρία 3-4 ετών στον χώρο, αυτή η εκπαίδευση θα σας δώσει εργαλεία πολύτιμα για το μέλλον. Τα μαθήματα αν και πολύωρα είναι παραγωγικά, τα διαλείμματα διασκεδαστικά και τα παραδείγματα σου αποτυπώνονται.

Και κάτι τελευταίο, έχοντας κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό μπορώ να πω ότι οι γνώσεις που μεταδίδονται μέσα από τα τακτικά αλλά και έκτακτα μαθήματα του ΚΕΑΔΔ δεν διαφέρουν πάρα πολύ από τις γνώσεις που μεταδίδονται σε κάποια αντίστοιχα μαθήματα από ακαδημαϊκά ιδρύματα του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού.

ΚΕΑΔΔ σε ευχαριστώ για τα εργαλεία και τις γνώσεις που μου έδωσες.

Βραχιόλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος – Αλεξανδρούπολη

Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για μια εκπαίδευση ζωής

Η άρτια οργάνωση, η επιμέλεια και το νοιάξιμο των εκπαιδευτών για την προσωπική αλλά και εκπαιδευτική εξέλιξη των σπουδαστών είναι υποδειγματικά. Έχοντας παρακολουθήσει την εκπαίδευση αλλά και πολλές άλλες μέχρι τώρα στη ζωή μου, ένα έχω να πω: Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ κάνει τη διαφορά!

Μαθαίνεις πράγματα τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσεις άμεσα. Σε εξοπλίζει η εκπαίδευση με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συμπληρώνει τις γνώσεις σου και σε υποστηρίζει. Διορθώνει ελλείψεις στην μέχρι τώρα εκπαίδευση μας, διαλύει μύθους για την διατροφή αλλά και γενικότερα για τις διατροφικές διαταραχές και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο άτομο που υποφέρει από διατροφικές διαταραχές.

Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία και το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ευάγγελο Ζουμπανέα και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του! Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Μαλλιαράκης Νίκος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Κρήτη

Στην αναζήτηση της γνώσης έψαξα τους κορυφαίους γιατί ως θεραπευτές που φιλοδοξούμε να γίνουμε, έχουμε ΕΥΘΥΝΗ.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μηχανισμό κάθε διατροφικής διαταραχής είτε λέγεται Νευρική Ανορεξία, είτε Νευρική Βουλιμία είτε Αδηφαγία με τις παραλλαγές τους, χρειάστηκαν δεκάδες ώρες μαθημάτων, όπως και για την Παχυσαρκία σε ενήλικες εφήβους και παιδιά!

Χρειάστηκαν εισηγήσεις από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, κλινικούς διαιτολόγους, γυμναστές, αθλητικούς ψυχολόγους και γνωσιακούς ψυχολόγους! Περισσότερες από τις μισές μέρες αφιερώθηκαν στην ψυχολογία! Στην ανάλυση και κατανόηση συμπεριφορών! Γιατί?

Μα επειδή ο ανθρώπινος οργανισμός στο σύνολό του είναι τόσο πολύπλοκος που θα ήταν αδύνατον να κατανοήσουμε τι συμβαίνει, πως σκέφτεται και πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, τις λειτουργίες του και τον κόσμο, ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ισορροπία! Θα ήταν επίσης αδύνατον να τον επαναφέρουμε στην ισορροπία!

Αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα που ξεκινούν από τις διατροφικές διαταραχές και καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα διατροφικής συμπεριφοράς, που φτάνει μέχρι το πασίγνωστο: "από αύριο δίαιτα" (το οποίο δεν είναι καθόλου ελαφρύ ως θέμα και καθόλου ακίνδυνο) ήθελα προσωπικά να τα προσεγγίσω μέσα από την εγκυρότητα της εκπαίδευσης τού ΚΕΑΔΔ και από τους καλύτερους εκπαιδευτές!

Στην αναζήτηση της γνώσης έψαξα τους κορυφαίους γιατί ως θεραπευτές που φιλοδοξούμε να γίνουμε, έχουμε ΕΥΘΥΝΗ, γραμμένη με τεράστια γράμματα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ευγνωμοσύνη στους δασκάλους μας! Ένα μπράβο και στους συν εκπαιδευόμενους μου!

Ευαγγελία Καφούνη, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια, Αθήνα

Μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά

Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο ΚΕΑΔΔ και εφαρμόζοντας πλέον και εγώ η ίδια τις τριάδες και τις δυάδες, παρατηρώ πως όλα αυτά που διδαχθήκαμε προέρχονται από ανθρώπους με γνώσεις και αγάπη για το επάγγελμά τους. Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς για το κατά πόσο η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται  και σε ψυχολόγους. Με χαρά μου είδα ότι είναι μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά! Έμαθα πολλά πράγματα για τη διατροφή, για τη σωματική άσκηση και τα οφέλη της, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας στη διατροφή.

Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που σταδιακά σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με έναν άλλο πιο υγιή τρόπο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ!

Σοφούρη Ευρυδίκη, Ιατρός Παθολόγος – Αθήνα

Ένα πρόγραμμα όπου η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου Master practitioner on eating disorders είναι εξαιρετική.

Οι ομιλίες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες με υψηλό επίπεδο πληροφόρησης και κατάρτισης των ομιλητών. Η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι άψογη με πάρα πολύ καλή επιλογή του χώρου, ο οποίος ήταν πολύ ευχάριστος και εύκολα προσβάσιμος.

Η γραμματειακή υποστήριξη διευκόλυνε τη διαδικτυακή συμμετοχή και την ομαλή παρακολούθηση του σεμιναρίου. Η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών από διατροφολόγους, ψυχολόγο, ιατρούς και γυμναστή.

Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονταν από σύγχρονες βιβλιογραφικές αναφορές με συνοδευτικό και υποστηρικτικό υλικό εκτενέστατο.

Όσον αφορά την διατροφή παρουσιάζονται λεπτομερώς ολοκληρωμένα και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής που Βασίζονται σε πετυχημένα μοντέλα διατροφικής υποστήριξης και δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένου δικτύου Στήριξης του πελάτη για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής.

Η ροή του σεμιναρίου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με πολλαπλές στιγμές εντυπωσιασμού ως το περιεχόμενο.

Επιτυχημένη είναι και η διαδραστικότητα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου όχι μόνο εκείνων με την φυσική τους παρουσία αλλά και των συμμετεχόντων διαδικτυακά.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Δείτε περισσότερα σχόλια για την εκπαίδευση