Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας»

12 Σεπτεμβρίου 2018
8553 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
M.Sc. efarmosmeni diatrofi kai proagwgi ygeias

Photo source: www.thessnews.gr

Το τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας».

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών;

Οι σπουδές επικεντρώνονται στην ειδίκευση στον διεπιστημονικό τομέα της Επιστήμης της Διατροφής και προσφέρονται από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 με δύο κατευθύνσεις εμβάθυνσης στα αντικείμενα:

  1. Κλινικής-Ιατρικής Διατροφής (μέγιστο 20 εισακτέοι) &
  2. Διατροφής και Δημόσιας Υγείας (μέγιστο 20 εισακτέοι)

Πρώτο εξάμηνο σπουδών

Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, οι φοιτητές εισάγονται με δύο μαθήματα στις Βασικές Αρχές της Διατροφής, του Μεταβολισμού και της Αξιολόγησης και εκπαιδεύονται επάνω σε θέματα Μεθοδολογίας της Έρευνας και Στατιστικής, ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα κριτικής προσέγγισης της βιβλιογραφίας και του αρτιότερου σχεδιασμού των μελλοντικών εργασιών τους.

Δεύτερο εξάμηνο σπουδών

Στο δεύτερο εξάμηνο σπουδών παρακολουθούν τα μαθήματα της κατεύθυνσής τους. Οι φοιτητές της Κλινικής-Ιατρικής Διατροφής ειδικεύονται επάνω στο γνωστικό αντικείμενο της Ιατρικής Διατροφικής αντιμετώπισης ασθενών όλου του κλινικού φάσματος και οι φοιτητές Διατροφής και Δημόσιας Υγείας ειδικεύονται σε εφαρμογές της Διατροφικής Επιστήμης επάνω στους πληθυσμούς και στην Επιδημιολογία.

Η επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών αποτελεί σημαντικό βήμα στις μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς καθορίζει τόσο το πρόγραμμα σπουδών όσο και τη Διπλωματική Εργασία τους.

Διδακτικό προσωπικό

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες από το τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, αλλά και διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ άλλων Ιδρυμάτων, ώστε να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα σπουδών με ιδέες από ερευνητές του σχετικού χώρου.

Επιπλέον, στη διδασκαλία θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ερευνητές – καθηγητές του εξωτερικού, πρωτοπόροι στο αντικείμενο της Διατροφικής Αξιολόγησης, της Κλινικής διατροφής σε βαρέως πάσχοντες, σε παιδιατρικό πληθυσμό, καθώς και σε ειδικά παθολογικά περιστατικά. Οι παραπάνω διδάσκοντες της αλλοδαπής είναι μεταξύ άλλων συγγραφείς των διεθνώς αναγνωρισμένων σχετικών guidelines.

Ποιες μέρες θα γίνεται η διδασκαλία;

Κατά την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών υπήρξε μέριμνα προκειμένου να διευκολυνθούν εργαζόμενοι που επιθυμούν τη φοίτηση στο ΠΜΣ και για αυτό το λόγο επιλέχθηκε η διδασκαλία να γίνεται Σάββατα και Κυριακές.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης διδασκαλίας μέρους των μαθημάτων και της ανάθεσης εργασιών. 

Συνοπτική παρουσίαση του κύκλου σπουδών

  1. Διάρκεια σπουδών: 2 διδακτικά εξάμηνα (60 ECTS) και 1 εξάμηνο διπλωματική (30 ECTS)
  2. Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΑΠΘ
  3. Δίδακτρα: 3,500€
  4. Διαδικασία επιλογής: Αίτηση & Συνέντευξη
  5. Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2018

Γνωρίστε περισσότερες πληροφορίες: http://nutrition.web.auth.gr/.