Δελτία Τύπου

Συνεργασίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με startups στην Κίνα

14 Νοεμβρίου 2017
4773 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
synergasies tou geoponikoy panepistimiou athinon me startups stin kina

Συνεργασίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Κινεζικές εταιρίες, κυρίως startups, για την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα στην Κίνα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του International Human Resources Exchanges and Cooperation Conference στο Hangzhou στην Κίνα.

Το Συνέδριο οργάνωσε το SAFEA (State Administration of Foreign Experts Affairs of China) και το Hangzhou Municipal Government. Στο Συνέδριο εκπροσώπησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πρόσκληση των οργανωτών, η Αναπληρώτρια Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αν. Καθ. Μ. Καψοκεφάλου, αρμόδια σε θέματα Ακαδημαϊκών Συνεργασιών.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων, επιστημονικών ανταλλαγών ή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα στην Κίνα: το China Agricultural University, το Jiangnan University, το Northwest A&F University, το Shanghai Jiao Tong University, το Zhengzhou Fruit Research Institute, το Sichuan Academy of Forestry and Yunnan Academy of Agricultural Sciences και το Beijing Research Center For Information Technology In Agriculture/National Engineering Research Center For Information Technology In Agriculture (Nercita). Έχει επίσης συνεργαστεί με το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας και την Ακαδημία Γεωπονικών Επιστημών της Κίνας.