Δελτία Τύπου

Διαδυκτιακός υπολογιστής θρομβοεμβολικού κινδύνου

06 Μαρτίου 2017
4812 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Διαδυκτιακός υπολογιστής θρομβοεμβολικού κινδύνου

Διαδικτυακό υπολογιστή θρομβοεμβολικού κινδύνου ανέπτυξε η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, βασισμένο σε διεθνώς τεκμηριωμένα επιστημονικά εργαλεία, με τον οποίο μπορεί κάποιος να υπολογίσει τον κίνδυνο θρομβοεμβολής και φλεβικής θρόμβωσης, σημειώνοντας τους εξατομικευμένους παράγοντες κινδύνου, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα αντίμετρα.

Αυτό τόνισε ο κος Θωμάς Κώτσης, αγγειοχειρουργός, Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργικής Μονάδος στο «Αρεταίειο» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας με αφορμή την οργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγγειολογίας – Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής 03-05 Μαρτίου στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» Ζαππείου.

Τον διαδικτυακό υπολογιστή μπορεί κάποιος να το βρει στον ανανεωμένο site της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας www.angiology.gr στο οποίο θα βρει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις αγγειακές παθήσεις.

Οι παθήσεις των αγγείων, μαζί με το τραύμα και τις νεοπλασίες, που δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αποτελούν τη μάστιγα που απειλεί τον σύγχρονο άνθρωπο, συνέχισε ο κος Κώτσης.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που προδιαθέτει την έκθεση του πληθυσμού στους μείζονες ή ανεξάρτητους παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα, ο ΣΔ, η υπέρταση, οι δυσλιπιδαιμίες, η ηλικία > 50 έτη προκαλούν τις στενώσεις των αρτηριών, οι οποίες με τη σειρά τους σε συνδυασμό με την εγγενή δυνατότητα για θρόμβωση ενίοτε προκαλούν τα οξέα αρτηριακά επεισόδια, προκαλώντας τελικά ισχαιμία σε ζωτικούς ιστούς.

Η θρόμβωση διεκδικεί επίσης σημαντικό ρόλο στις φλεβικές παθήσεις. Η σύγχρονη Αγγειοχειρουργική καλείται να προφυλάξει, να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει τις παθήσεις των αρτηριών, των φλεβών και των λεμφαγγείων.