Δελτία Τύπου

Δημοσκόπηση για την εφαρμογή της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας

23 Φεβρουαρίου 2017
7857 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
online dhmoskopish

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η Διαδικασία Διατροφικής Φροντίδας, (ΔΔΦ) ή αλλιώς Nutrition Care Process (NCP) αποτελεί εργαλείο το οποίο αναπτύχθηκε για να παρέχει στους διαιτολόγους ένα πλαίσιο για τη συστηματική επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της διατροφικής φροντίδας. Ταυτόχρονα έχει ως στόχο να αυξήσει τη συνέπεια και τη σαφήνεια στην κλινική αρχειογράφηση/τεκμηρίωση.

Σκοπός της παρούσας δημοσκόπησης

Σκοπός της παρούσας δημοσκόπησης είναι να αξιολογηθούν οι διεθνείς και εθνικές εφαρμογές και στάσεις της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας σε δέκα διαφορετικές χώρες. Στην μελέτη μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι τόσο όσοι χρησιμοποιούν τη ΔΔΦ (NCP) όσο και αυτοί που δεν τη χρησιμοποιούν. Η συμμετοχή είναι εθελοντική.

Τι περιλαμβάνει η δημοσκόπηση;

Η δημοσκόπηση είναι διαδικτυακή και απαιτεί περίπου 20 λεπτά για να τη συμπληρώσετε. Περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικές με δημογραφικά δεδομένα και ερωτήσεις σχετικές με την εφαρμογή της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας (NCP) και της Ορολογίας Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας (NCPT), στάσεις και γνώσεις.

Διεξάγεται από το International NCP and NCPT Implementation Survey (INIS) Consortium (Κοινοπραξία για τη Διεθνή Δημοσκόπηση Εφαρμογής της ΔΔΦ (NCP) και ΟΔΔΦ (NCPT) (INIS), που συντονίζεται από την Δρ. ‘Ελιν Λόβεσταμ, Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, Σουηδία. Η υπεύθυνη ερευνήτρια για τη συλλογή δεδομένων στην Ελλάδα είναι η Δρ Κωνσταντίνα Παπουτσάκη.

Μετά από την ολοκλήρωση της μελέτης, τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε επιστημονικά διαιτολογικά περιοδικά.

Για να λάβετε μέρος στη δημοσκόπηση πατήστε εδώ.