Δελτία Τύπου

Αποφοίτησαν οι πρώτοι γιατροί του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Παιδιατρικής Διατροφής του Nestlé Nutrition Institute

13 Φεβρουαρίου 2017
5778 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
giatroi tou nestle nutrition institute

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Intercontinental) η τελετή αποφοίτησης 47 γιατρών από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδιατρικής Διατροφής που ‘τρέχει’ σε συνεργασία με το Boston University School of Medicine (BUSM). Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία του Nestlé Nutrition Institute για τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού, ενώ για τη χώρα μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς καλύπτει και το κομμάτι της παιδικής παχυσαρκίας στο οποίο –δυστυχώς- σημειώνουμε αρνητικό ρεκόρ.

Η τελετή σηματοδοτεί και την αρχή μιας τριετούς δέσμευσης για την Nestlé Ελλάς, στοχεύοντας να παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε 300 παιδιάτρους από την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι το 2018.

Η σπουδαιότητα της σωστής διατροφής κατά τις πρώτες 1.000 μέρες της ζωής έχει αναγνωριστεί παγκόσμια για τη σημαντική επίδραση που έχει στην ανάπτυξη και μαθησιακή ικανότητα των παιδιών, καθώς και στην υγεία τους ως ενήλικες. Πρόκειται για μία επιστημονική περιοχή που αναπτύσσεται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να προσφέρει ουσιαστικά πλεονεκτήματα στους επαγγελματίες της υγείας.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους επιστήμονες της υγείας να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, η Nestlé χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εξειδικευμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Παιδιατρικής Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Το πρόγραμμα παρέχει στους παιδιάτρους την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην παιδιατρική διατροφή εξοικειώνοντάς τους με οδηγίες και προτάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών οπτικοακουστικών μαθημάτων. Το τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης υλοποιείται σε μια σειρά ζωντανών συναντήσεων σε διάφορες περιοχές παγκοσμίως.

Από την παρουσίαση του προγράμματος το Μάρτιο του 2016, σχεδόν 4.500 επαγγελματίες υγείας από 63 χώρες συμμετείχαν σε αυτό. Η πλειονότητα των αιτήσεων υποβλήθηκαν από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπου αντιμετωπίζονται και οι πιο έντονες προκλήσεις αναφορικά με την παιδική διατροφή καθώς η πρόσβαση στην εκπαίδευση γύρω από τον τομέα αυτό είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Μετά την τελετή απονομής ο κος Αντρέας Κουρούμαλης, Διευθυντής του τμήματος Βρεφικής Διατροφής της Nestlé Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Στην Nestlé λέμε ‘Υγιές ξεκίνημα, υγεία μια ζωή’. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της βρεφικής διατροφής, στόχος μας είναι να δημιουργούμε προϊόντα καινοτόμα και υψηλής διατροφικής αξίας για τα πρώτα, πολύ ουσιαστικά χρόνια ενός ανθρώπου. Επιπλέον, στηρίζουμε την επιστημονική κοινότητα ενισχύοντας τους παιδιάτρους στο καθημερινό τους έργο. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που δώσαμε σε 47 παιδιάτρους από την Ελλάδα και την Κύπρο την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις στους στο θέμα της διατροφής των παιδιών. Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας δέσμευσης, που θα συνεχίσουμε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα τα επόμενα χρόνια, με κοινό παρονομαστή το πιο σημαντικό: την υγεία των παιδιών μας».

Δήλωση Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης

«Το BUSM είναι περήφανο που συμμετέχει σε αυτή την εξαιρετική εκπαιδευτική πρωτοβουλία και που βοηθάει στη βελτίωση της διατροφικής φροντίδας των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Με δεδομένη την ταχύτατη αλλαγή που συντελείται στο χώρο της διατροφής και τις μοναδικές απαιτήσεις ενός παιδιατρικού πληθυσμού ασθενών, οι επαγγελματίες υγείας υφίστανται μεγάλες πιέσεις για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εξελίξεις. Η Dr Carine Lenders, Director of Boston Medical Center’s Division of Pediatric Nutrition και Associate Professor of Pediatrics at BUSM, εκπληρώνει το ρόλο της υπεύθυνης του προγράμματος σπουδών. Η Dr Lenders και η ομάδα της, που αποτελείται από προσωπικό διαφορετικών ειδικοτήτων, παρέχουν όλη την εποπτεία του περιεχομένου ώστε να διασφαλίσουν ότι συμπεριλαβάνονται οι πλέον πρόσφατες πληροφορίες και βέλτιστες πρακτικές».