Δελτία Τύπου

DietAthlon® Weight Loss Coach

30 Νοεμβρίου 2015
5898 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
DietAthlon® Weight Loss Coach

Το DietAthlon αφορά μια mobile εφαρμογή για smartphones και tablets ως καινοτόμο εργαλείο απώλειας και διατήρησης βάρους, βελτίωσης της διατροφής και της φυσικής κατάστασης, με τρόπο επιστημονικό και ψυχαγωγικό, βασισμένο στις γνωστικές συμπεριφοριστικές μεθόδους (C.B.T.) και συνδυασμένο με χαρακτηριστικά παιχνιδιού ρόλων (RPG Games).

Eισάγει έννοιες μεσογειακής διατροφής αλλά και διατροφικής «νοημοσύνης» και άσκησης με τρόπο διασκεδαστικό όπου ο χρήστης θα καλείται να κατακτήσει τους δίκους του «Άθλους». Παράλληλα έχει και κοινωνικό σκοπό, αφού μέρος των συνδρομών θα αποδίδεται σε αυτούς που στερούνται την τροφή.

Βελτιώνοντας κανείς τη διατροφή, το βάρος και την υγεία/φυσική κατάσταση, (στόχοι που ονομάζονται Άθλοι (ATHLOS) κερδίζει πόντους, ανεβαίνει επίπεδα και μαζεύει μετάλλια/παράσημα, στα οποία θα μπορεί να συναγωνιστεί και με άλλους.

Η καταγραφή ημερολογίου διατροφής είναι βασικό διαδραστικό στοιχείο λειτουργίας της εφαρμογής. Μέσω της αξιολόγησης του, αποδίδονται (ή όχι) τα κατορθώματα-άθλοι στο χρήστη (διαιτητικοί στόχοι και συμπεριφορές) που αυτός καλείται να ολοκληρώσει-κατακτήσει. Σε σχέση με την δίαιτα καθαυτή υπάρχουν αρχικά 12 Αθλοι βασιζόμενοι στην ποιότητα της τροφής, στη συστηματική λήψη πρωινού, σνακ κ.α.

Παρομοίως, για τη διατροφική του συμπεριφορά ο χρήστης εκπαιδεύεται μέσα από 12 διαδραστικές συνεδρίες (coaching) στις οποίες πρέπει να συμμετέχει για να ολοκληρώσει (1/ εβδομάδα) μέσω διαδραστικών βίντεο, quiz, κειμένων και άλλων εργαλείων, που επιστρατεύουν μεθόδους C.B.T. Οι 12 συνεδρίες αντιπροσωπεύουν και 12 Άθλους διατροφικής συμπεριφοράς, όπως πχ να τρώει κανείς σιγά σιγά, να αποφεύγει το συναισθηματικό φαγητό κ.α.

Ανάλογα την πορεία του ο χρήστης λαμβάνει καθημερινή καθοδήγηση (κείμενο και φωτογραφία) ως περαιτέρω στόχους, (πχ έξτρα Άθλοι σε συνδυασμό) για τα οποία βαθμολογείται εξίσου ενώ η εφαρμογή προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη. (πχ οδηγίες για ψώνια, για οργάνωση γευμάτων κα.).

Όλο το υπόβαθρο, η λογική χρήσης της εφαρμογής αλλά και εξτρα, επιστημονικό υλικό δίδεται στο χρήστη σταδιακά ώστε να προσαρμόζεται πιο εύκολα αλλά και να διευρύνει τις γνώσεις του.

Στην εφαρμογή επιστρατεύονται πάνω από 80 λεπτά βίντεο, πάνω από 300 κείμενα και πάνω από 200 διαφορετικές βιβλιογραφίες.