Σύμφωνα με το νόμο τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Διαιτολόγων - Διατροφολόγων του Χαροκοπείου βασίζονται στις εξειδικευμένες γνώσεις τους πάνω στη διατροφή και την κλινική διαιτολογία και ορίζονται ως εξής:
- Σχεδιασμός διαιτολογίου,παρακολούθηση και υποστήριξη σε υγιής και ασθενείς πληθυσμούς σε χώρους ομαδικής σίτησης.
- Εκτίμηση κατάστασης θρέψης σε νοσηλευόμενους και εφαρμοφή ειδικών μεθόδων διατροφικής υποστήριξης
- Σχεδιασμό και επίβλεψη θεραπευτικών διαιτών
- Να συντάσσει προδιαγραφές για τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων που αναφέρονται σε ειδικές ομάδες όπως αθλητές ή παιδιά.
- Ικανότητα συμμετοχής σε επιστημονικές δραστηριότητες που αφορούν τη διατροφή και την υγεία
- Εκπαίδευση ατόμων που σχετίζονται με παραλαβή, διακίνηση και προπαρασκευή τροφίμων
- Συμμετοχή σε προγράμματα εκπείδευσης για κλάδους επαγγελμάτων υγείας και
- Συμμετοχή στην διατροφική εκπαίδευση του υγιούς πληθυσμού μέσωδημόσιων ή ιδιωτικών φορέων.
Δείτε αναλυτικά παρακάτω:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοθέση του Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων www.hda.gr