Νομοθεσία

Επαγελματικά διακιώματα των πτυχούχων του Τμήματος “Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

06 Νοεμβρίου 2015
19365 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
frouta me mezoura kai sima apofoitisis

Photo source: www.shutterstock.com

Σύμφωνα με το νόμο τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Διαιτολόγων - Διατροφολόγων του Χαροκοπείου βασίζονται στις εξειδικευμένες γνώσεις τους πάνω στη διατροφή και την κλινική διαιτολογία και ορίζονται ως εξής:

  • Σχεδιασμός διαιτολογίου,παρακολούθηση και υποστήριξη σε υγιής και ασθενείς πληθυσμούς σε χώρους ομαδικής σίτησης.
  • Εκτίμηση κατάστασης θρέψης σε νοσηλευόμενους και εφαρμοφή ειδικών μεθόδων διατροφικής υποστήριξης
  • Σχεδιασμό και επίβλεψη θεραπευτικών διαιτών
  • Να συντάσσει προδιαγραφές για τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων που αναφέρονται σε ειδικές ομάδες όπως αθλητές ή παιδιά.
  • Ικανότητα συμμετοχής σε επιστημονικές δραστηριότητες που αφορούν τη διατροφή και την υγεία
  • Εκπαίδευση ατόμων που σχετίζονται με παραλαβή, διακίνηση και προπαρασκευή τροφίμων
  • Συμμετοχή σε προγράμματα εκπείδευσης για κλάδους επαγγελμάτων υγείας και
  • Συμμετοχή στην διατροφική εκπαίδευση του υγιούς πληθυσμού μέσωδημόσιων ή ιδιωτικών φορέων.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

epagelmatika diakiomata

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοθέση του Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων www.hda.gr