Συνέδρια

Μητρικός θηλασμός, πριν και μετά

της Όλγας Δέδε
19 Απριλίου 2016
10842 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μητρικός θηλασμός, πριν και μετά

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στη 2η Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Εν αρχή διατροφής, μητρικός θηλασμός" που πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στις 27 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκαν θέματα με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για το πρίν και το μετά του θηλασμού. Τη δυνατότητα για παρακολούθηση μέσω live streaming είχαν και όσοι δε μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν απο κοντά.

Στο τρίτο και τελευταίο στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας το πρώτο θέμα που παρουσιάστηκε ήταν "Μητρικός θηλασμός, περιγεννητικοί παράγοντες και παχυσαρκία". Για το θέμα μίλησε ο Γιάννης Μανιός, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου όπου ανέφερε ότι υπάρχει μια σειρά παραγόντων που συντελούν στην αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας, ένας εκ των οποίων είναι και ο θηλασμός. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά την ομιλία του Καθηγητή.

Η δεύτερη ομιλία που παρακολουθήσαμε ήταν απο το Γεώργιο Μοσχώνη, Διαιτολόγο –Διατροφολόγος και Μεταδιδακτορικό Ερευνητή του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με θέμα "Διατροφή του βρέφους κατά τους πρώτους 12 μήνες και ο κομβικός ρόλος της εισαγωγής στερεάς τροφής". Η εισαγωγή στερεών τροφίμων μετά τον 6ο μήνα φαίνεται να βοηθάει στην αποφυγή παχυσαρκίας στα επόμενα στάδια ζωής του παιδιού αλλά πρίν τον 6ο μήνα φαίνεται ότι έχει ευερετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις αλλεργίες. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του Διαιτολόγου.

Το τρίτο θέμα που παρουσιάστηκε ήταν "Διατροφή της μητέρας κατά το Θηλασμό" απο τη Σοφία Ζουγανέλη, Κλινική Διαιτολόγος στο Τμήμα Διατροφής Π.Γ.Ν. Αττικόν. Η διατροφή της μητέρας επηρεάζει άμεσα το νεογνό μέσω του θηλασμού. Ποιές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά πρέπει να καλύπτει η μητέρα ωστε να μπορέσει να προσφέρει στο βρέφος αλλά και στον οργανισμό της μια υγιή διατροφή; Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε το θέμα αυτό αναλυτικά.

Τη 2η Επιστημονική ημερίδα Θηλασμού έκλεισε η Χρύσα Εκίζογλου, Μαία – Περιγεννητική Ψυχολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Έργου Αλκυόνη που παρουσίασε την ομιλία της με θέμα "Ψυχολογικές Προσεγγύσεις του Μητρικού Θηλασμού". Ο θηλασμός είναι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μητέρας και παιδιού, μια κίνηση που δε θρέφει μόνο πρακτικά το βρέφος αλλά και ψυχολογικά, όπως ακριβώς και τη μητέρα. Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία στο παρακάτω video

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος