Συνέδρια

Εξελίξεις στην ηπατολογία και τη διατροφική της υποστήριξη

της Όλγας Δέδε
28 Μαρτίου 2016
9933 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
anthropino soma

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στο 2ο Στρογγυλό τραπέζι της 11ης εκπαιδευτικής συνάντησης του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ "Εξελίξεις στην Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic παρουσιάστηκε θεματολογία σχετικά με τις παθήσεις του ήπατος και τη διατροφική τους υποστήριξη. 

Πρώτος ομιλιτής ήταν ο Γεώργιος Γερμανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ και παρουσιάσε την ομιλία του με θέμα "Πρόληψη Ηπατοκυτταρικού Καρκίνου". Ο καρκίνος του ήπατος είναι μια απο τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου και η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε oλόκληρη την ομιλία του καθηγητή.

Μετά την πρόληψη, ακολούθησε η ομιλία του Εμμανουήλ Τσοχατζή, λέκτορα Ηπατολογίας με θέμα "Κατευθυντήριες οδηγίες Baveno VI". Η πυλαία υπέρταση φαίνεται να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στις επιπλοκές που παρουσιάζονται σε άτομα που πάσχουν απο χρόνια ηπατοπάθεια. Στο παρακάτω video αναλύονται οι κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη της.

Η τρίτη παρουσίαση είχε θέμα "Θεραπευτικές επιλογές σε ασθενείς με χρόνια Ηπατίτιδα C στη χώρα μας" απο τον Ιωάννη Βλαχογιαννάκο, Επίκουρο καθηγητή Γαστρεντερολογίας. Στην ανάλυση του θέματος αναφέρθηκε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα θεραπείας του ασθενή και η φαρμακευτική αγωγή είναι πλέον μια ασφαλής λύση γι΄αυτόν δίνοντας τη δυνατότητα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακολουθεί ολόκληρη η παρουσίαση του Καθηγητή Γαστρεντερολογίας.

Απο τη θεωρία στην πράξη της θεραπείας πέρασε ο Δημήρτης Σαμωνάκης απο τη Γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ομιλία του είχε θέμα "Θεραπεία ΧΗC: Απο τα κλινικά δεδομένα στην κλινική πράξη" όπου έγινε ανάλυση των φαρμάκων που χορηγούνται στη Χρόνια Ηπατίτιδα C και αναφορά στα νεότερα δεδομένα και φάρμακα που σε συνδυασμό με την απουσία ριμπαβιρίνης σε ασθενείς Β1 έχει θετικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικότερα τα δεδομένα στο παρακάτω video.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος