Συνέδρια

1η Ημερίδα Διατροφής Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.

23 Νοεμβρίου 2015
9909 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
1η Ημερίδα Διατροφής Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.

Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου για αγγειακά νοσήματα είναι γνωστή και ευρέως αποδεκτή, συγκεντρώνοντας τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας.

Το σωστό πρότυπο και πλάνο διατροφής, η επιλογή συγκεκριμένων τροφίμων και μεμονωμένων διατροφικών συστατικών, η χρήση εξειδικευμένων διατροφικών συμπληρωμάτων, καθώς και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι παρέμβασης και αντιμετώπισης είναι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψηστην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση και θεραπεία των μεταβολικών νοσημάτων.

Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα σε αυτά τα θέματα διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και καρδιομεταβολικού κινδύνου αποτέλεσαν τη βασική θεματολογία της 1ης Ημερίδας Διατροφής, που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν), στις 10 Οκτωβρίου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου με ελεύθερη είσοδο.

Στα πλαίσια της Ημερίδας έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες στα πλαίσια τριών βασικών θεματικών ενοτήτων - παχυσαρκία, διαβήτης, υπερλιπιδαιμία –υπερουριχαιμία -υπέρταση καθώς και διαλέξεις πάνω σε θέματα αιχμής. Η Ημερίδα απευθύνθηκε κυρίως σε διαιτολόγους αλλά και σε ιατρούς και επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με τα νοσήματα αυτά.

Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι ομιλιτές της ημερίδας στο mednutrition.

Τόνια Καραγιάννη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc. Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος & Βιολόγος, M.Med.Sci. S.R.D. Προιστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ "Λαικό". Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, Master 2 Pro του Πανεπιστημίου του Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλενα Παραβάντη , LD. RDN Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ψυχολόγος, Συγγραφέας