Επιστημονικά Νέα

Εξελίξεις στην παχυσαρκία: τι θα βρείτε στο περιοδικό της ΕΙΕΠ (45ο τεύχος)

05 Οκτωβρίου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί

Το νέο τεύχος "Εξελίξεις στην παχυσαρκία" απο την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας για τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο 2016 είναι πλεόν διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες υγείας.

Ξεκινάει με την ανακοίνωση για την 1η Διεπιστημονική Ημερίδα Διαχείρισης Σωματικού Βάρους με συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα.

Συνεχίζει αναφέροντας την συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του 26ου Ετήσιου Συνεδρίου του ECOG (European Childhood Obesity Group) που θα πραγματοποιηθεί 6-8 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Στο άρθρο που περιέχει με θέμα "Ο ΥΓΙΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Mπορούμε να είμαστε υγιείς σε κάθε μέγεθος;" αναλύεται η έννοια «Μεταβολικά Υγιής Παχύσαρκος» (ΜΥΠ) και ο όρος «παράδοξο της παχυσαρκίας». Επίσης, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των ΜΥΠ, οι εμπλεκόμενοι μηχανισμοί καθώς και οι παράγοντες που σχετίζονται. Τέλος, παρουσιάζονται τα ευρήματα σχετικών μελετών και τα αποτελέσματα μεταναλύσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει υγιής παχύσαρκος, τουλάχιστον όχι μακροπρόθεσμα.

Στην πορεία του εντύπου ανακοινώνεται η προβολή του διαφημιστικού σποτ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας σε 10 μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια μέσα στον Οκτώβριο. Η διαφήμιση γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παχυσαρκίας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη νόσο.

Επιπλέον, γνωστοποιείται η διοργάνωση για τη 10η Επιστημονική Διημερίδα για την Παχυσαρκία από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας η οποία θα πραγματοποιηθεί 3-4 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα και ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας στο SCOPE School, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Titania στις 12 Νοεμβρίου 2016, το οποίο διοργανώνει η World Obesity Federation (πρώην IASO).

Επίσης, γίνεται ενημέρωση για τα εξής προσεχή συνέδρια σε εθνική και διεθνή βάση:

  • 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου
  • 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο EEMMO
  • 21st World Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity & Metabolic Disorders (IFSO 2016)
  • 9th International Conference on Obesity Medicine

Τέλος, παρουσιάζονται κομμάτια της βιβλιογραφίας που αξίζει να διαβάσετε!

Μπορείτε να δείτε το έντυπο παρακάτω.

ekselikseis stin paxisarkia magazine 45

  • Μέρσυ Κούσκου
    Μέρσυ Κούσκου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, B.Sc.

    H Μέρσυ Κούσκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης Nutrition Support στη Γλυφάδα

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.