Επιστημονικά Νέα

Εξελίξεις στην παχυσαρκία: τι θα βρείτε στο περιοδικό της ΕΙΕΠ (43ο τεύχος)

της Όλγας Δέδε
13 Ιουλίου 2016
8817 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
obesity logo

Το νέο τεύχος "Εξελίξεις στην παχυσαρκία" απο την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας για Απρίλιο- Ιούνιο 2016 είναι πλεόν διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες υγείας.

Ξεκινάει απευθύνοντας πρόσκληση στους γιατρούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας για τη μετεκπαιδευτική συνάντηση που οργανώνεται στο Βόλο, 8-10 Ιουλίου με σκοπό την ενημέρωση τους για τις σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του μεταβολικού συνδρόμου. 

Στο άρθρο που περιέχει με θέμα "Υπάρχει ο υγιής παχύσαρκος; και αν ναι, έχει μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο;" μας αναλύει πως η απάντηση στο ερώτημα αυτό ειναι πολυπαραγοντική και πως μια φαινομενικά ακίνδυνη κατάσταση μπορεί να μεταβεί σε μια επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε 61.836 ασθενείς και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται δείχνουν ότι τα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος ακόμα κι αν είναι υγιή έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων απο τα υγιή άτομα που έχουν φυσιολογικό βάρος.

Στην πορεία του εντύπου βλέπουμε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο παχυσαρκίας το Φεβρουάριο του 2016, όπου γιορτάστηκαν και τα 25α γενέθλια της ΕΙΕΠ. Στο συνέδριο δώθηκε έμφαση στην πρόληψη της παχυσαρκίας και την αντιμετώπιση των επιπλοκών της. Το έντυπο κλέινει με ενημέρωση για τε επερχόμενα συνέδρια σε εθνική και διεθνή βάση

Μπορείτε να διαβάσετε το έντυπο παρακάτω.

exelixeis t43 1

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος